Bıldırcın Kağıtta yapılışı - kağıtta bıldırcın - av yemekleri


MALZEMELER

8 adet bıldırcın
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
bir tutam karabiber
250 gr taze mantar
1 bağ kıyılmış maydanoz
½ su bardağı et suyu
1 adet bütün yağlı kağıt -ortadan katlanıp kalp biçiminde kesilmiş

Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın. Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin. Dibi kalın bir tavaya bir kaşık tereyağını koyup kızdırın, bıldırcınları göğüslerinin üzerine tavaya yan yana koyun, hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartıp bir kaba çıkarın. Tavaya mantarı koyup iki üç dakika sote yapıp et suyunu ilave edin. 1-2 dakika ağır ağır kaynatıp ateşten alın. Maydanozu ve kalan tereyağını karıştırarak ilave edin. Kağıdı açıp yağlayın, kağıdın kalp biçimi bir yarısının orta kısmına bıldırcınları koyup üzerine mantarlı harcı dökün. Kağıdın diğer yarısını üzerine kapatıp hava almaması için kenarlarını dikkatlice kıvıra kıvıra kapatın. Büyükçe bir fırın tabağının altını yağlayın bıldırcınlı kağıdı yırtmadan servis tabağına koyun ve hızlı ateşte fırında kağıt iyice kabarıp hafif renk alıncaya kadar birkaç dakika pişirip servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 618
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 17:52
Güzel bayan;yaptığınız bu harika tariften ve paylaşımınızdan dolayı sizi kutluyorum....
KAF-KEF Tarih: 24.08.2009 12:21
bıldırcın sezonu açıldı 8 tane vurur ızgarada pişirecem bunuda deneyebilirim güzel oluyormu :20:
UltrAsLaN-Brky Tarih: 22.02.2009 21:47
Teşekkürler eline sağLık..
ahmetcan1400 Tarih: 28.09.2008 08:35
bu yemeklere bayılıyom