Malzemeler

orta boy güveç için
8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın
125 gr tereyağı
1 adet küçük soğan
2 adet orta boy domates
6 adet yeşil biber
1 dal biberiye
4 diş sarımsak
bir fincan elma sirkesi
tuz
karabiber

Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirin.Bıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave edin. 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin. Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp elma sirkesini ilave edin. 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 807
favori
like
share
alıc06 Tarih: 06.10.2008 16:51
Ellerine sağlık Dünyada en lezzetli et bıldırcın etiymiş
sedatekrem55 Tarih: 06.10.2008 01:35
süpermişşşş
trentyyy Tarih: 05.10.2008 22:36
nefis mmmm
ADALI Tarih: 05.10.2008 22:29
valla nergiz yenge Allahından bul desem sana yazık.olurki bedduam tutar.o yüzden demiyorum.nezaman senin ismini görsem maın'de aklıma yemek geliyor.ellerine sağlık.çok lezzetli olmuş.okurken karnım doydu.
ayyuzlu23 Tarih: 05.10.2008 22:15
sağol
arslankursat Tarih: 05.10.2008 01:26
tarif için teşekkürler
the_noble_ Tarih: 29.09.2008 15:06
hıc yemedım denıyecem
firavuncrs Tarih: 28.09.2008 02:02
sagol
SU-PERISI Tarih: 27.09.2008 15:35
Tarif için teşekkürler Nerqish.