Malzemeler
4 kişilik
8 adet bıldırcın
1 ½ su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı yağ
1 kahve fincanı beyaz fıstık
1 kahve kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
bıldırcınların kalpleri ve ciğerleri
bir tutam karabiber
½ tatlı kaşığı tuz
2 ½ su bardağı et suyu yada su



yemek tarifi
Bıldırcınları sırtından boydan boya yarıp göğsüne bastırarak yassı hale getirin. Pirinci ılık tuzlu su ile yarım saat, bir saat ıslayın. Fıstığı ve üzümü de ılık su ile ayrı ayrı ıslayın. Sonra pirinci iki defa yıkayıp süzdürün. Bir tavaya bir kaşık yağı koyup kızdırın, bıldırcınları ikişer dakika alt üst kızartın, soğanı serpip bir kere alt üst edip ateşten alın. Başka küçük bir tencereye bir kaşık yağı koyup kızdırdıktan sonra fıstığı ilave edip, bir kere karıştırıp pirinci ilave edin. Ağır ağır karıştırarak iki dakika kavurup üzümü, (kızarttığınız yağ ile) bıldırcınların kalp ve ciğerlerini ilave edip tuzunu, biberini suyunu da ilave edin. İki dakika orta ateşte kaynatıp karıştırın ve ağzını kapatıp 16-17 dakika çok ağır ateşte yada fırında pişirin, kapağını masada açarak servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 838
favori
like
share
SheqeYy_BeBiSh Tarih: 21.11.2008 21:24
SaoLaSiN
Sinem21 Tarih: 17.11.2008 19:51
paylasim yapan ellerinize saglik
onthere Tarih: 16.11.2008 23:17
teşekkürler
rostika Tarih: 03.10.2008 10:38
teşekkürler
oLci Tarih: 01.10.2008 17:17
Bıldırcın avında çok iyiyimdir,avcılık bi spordur..
hertam Tarih: 01.10.2008 16:35
emeğine dağlık
coasyman Tarih: 29.09.2008 22:11
olsa da yesek şöyle afiyetle
SU-PERISI Tarih: 20.09.2008 03:52
Eline emegine saglık Nerqish.
bugulu-gözler Tarih: 18.09.2008 22:07
amanin ya kiyamam bildircina