Malzemeler
2 kg ağırlığında bir ördek
2 adet portakal
2 çorba kaşığı margarin
4 adet küp kesme şeker
1 çay kaşığı patates unu
1 çorba kaşığı portakal likörü
1 çorba kaşığı portakal marmeladı
1 çorba kaşığı şarap


Yemek Tarifi
Margarini bir tencereye koyup kızdırın. İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun. Bir tarafı kızardıktan sonra çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek, 45-50 dakika fırında kızartın.
Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlayın. Ikinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritin. Iki portakalın kabuklarını ve zarlarını çıkatın, dilim dilim kesin, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın, aynı kaba şarap ve pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, önceden karamel haline getiridiğiniz şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ve portakal likörünü ilave edin.
Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süs olarak portakal dilimlerini kouyup sıcak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 650
favori
like
share
UltrAsLaN-Brky Tarih: 22.02.2009 21:50
Ellerine sağLık..
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 16:57
en sevdiğim yemeklerden biridir paylasim için teşekkürler
satUn Tarih: 02.02.2009 16:40
teşekkrüler kardeşim saol.
artıbir Tarih: 24.11.2008 20:16
elinize sağlık
sil baştan Tarih: 12.11.2008 17:27
ayy yazık ördeqe ben yiyemem böle şeleri
webci24 Tarih: 12.11.2008 17:18
teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 20.09.2008 03:54
Tarif için teşekkürler,eline saglık.