Kaz Budu Dolması

Son güncelleme: 22.02.2009 20:47
  • Malzemeler
    4adet kaz budu
    1adet kaz ciğeri
    1adet kaz yüreği
    200gr koyun kıyması
    3adet domalan
    1adet yumurta
    100gr sosis
    50gr rendelenmiş kaşar peyniri
    50gr margarin
    zeytinyağı
    5dal maydanoz
    ½ bardak beyaz şarap
    1kaşık brandy
    karabiber
    tuz


    Yemek Tarifi
    Kaz butlarının et ve derisini dağıtmadan sivri bir bıçak kullanarak önce deriyi ardından eti çizip kemiklerini ayırın. Domalanı yıkayıp parçalara bölün, yıkayıp iri doğradığınız kaz ciğeri ve yüreği ile beraber yarım kaşık yağda hepsini sote edin. Bunlar kavrulunca soğumaya bırakın. Bu harç soğuyunca içine doğranmış sosis de katarak et makinesinden geçirin ve porselen bir kaseye aktarın. İçine kıyma, peynir, yumurta, kıyılmış maydanoz, brandy, tuz ve karabiber katıp iyice karıştırın.
    Hazırladığınız bu harcı kaz butlarının içine doldurun, yırtık yerlerini beyaz iplik kullanarak dikin. Uygun büyüklükte olan bir fırın tepsisine kalan margarini ve 3kaşık zeytinyağını koyarak orta ateşte kızdırın, buraya butları yerleştirin. Butlar kızarana kadar çevirerek bir süre pişirin. Butlar kızarınca da tepsiyi ocaktan alıp şarabı üstlerine serpin. En sona tepsinin kapağını kapatıp kızgın fırında 1saat pişirin. Zamanı dolunca kontrol edin eğer pişmemiş ve suyu kalmamışsa yeteri kadar sıcak su katarak pişirmeye devam edebilirsiniz.
#17.09.2008 19:30 0 0 0
  • Tarif için teşekkürler Nerqish,emegine saglık.
#23.09.2008 15:20 0 0 0
  • canım bu yemekten istedi günahıma girdin nergis hanım
    emeğine sağlık teşekkürler
#23.09.2008 15:22 0 0 0
  • PayLaşım için Teşekkürler ellerine sağlık..
#22.02.2009 20:47 0 0 0