Alizée (Alizée Jacotey, d. 21 Ağustos 1984, Korsika) Fransız şarkıcı.
5 yaşında bale dersleri almaya başlayan şarkıcı 1999 yılında, Fransız Métropole 6 kanalında yayınlanan Graines de Star adlı yetenek yarışmasını kazanınca şarkıcı - söz yazarı Mylène Farmer ve besteci Laurent Boutonnat tarafından keşfedilmiştir. Bu ikilinin büyük desteğiyle çıkardığı iki stüdyo albümü Gourmandises ve Mes Courants Electriques Fransa içinde ve dışında büyük başarı yakalamıştır.
2000'de çıkardığı Gourmendises adlı ilk albüm, Fransa'da üç ay içinde 300.000'den fazla satarak "platin plak" ödülünü kazanmıştır.Özellikle bu albümde bulunan Moi Lolita adlı parça, pek çok Avrupa ve Doğu Asya ülkesinde popüler müzik listelerinde bir numaraya tırmanmıştır.2003'te çıkan Mes Courants Électriques adlı ikinci albüm, ilki kadar olmasada yüksek satış oranlarına ulaşmıştır.
İkinci albümünün piyasaya çıkışının ardından turneye çıkan Alizée 2003 sonbaharı boyunca Fransa, Belçika ve İsviçre'de toplam 43 konser vermiştir. 2003'te Fransız şarkıcı Jérémy Châtelain ile evlenen Alizée, müzik kariyerine bir süreliğine ara vermiş ve 2007 aralık ayında Psychedelices albümü ile yeniden müzik dünyasına dönüş yapmıştır.

Diskografi
Albümler

2000: Gourmandises
2003: Mes Courants Électriques
2007: Psychédélices
Singlelar

2000: "Moi... Lolita"
2000: "L'Alizé"
2001: "Gourmandises"
2001: "Parler tout bas"
2003: "J'en ai marre" / "I'm Fed Up"
2003: "J'ai pas vingt ans" / "I'm Not Twenty"
2003: "À contre-courant"
2007: "Mademoiselle Juliette"
2008: "Fifty-Sixty"

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1002
favori
like
share
ClementiNe Tarih: 19.02.2010 22:44
Bu 3 albüm dışında;