Bahçe Ziraati

Son güncelleme: 18.09.2008 19:30
  • Bahçe Ziraati

    Programın Amacı

    Bahçe ziraatı programının amacı meyve ve sebzelerin üretimi, depolanması ve pazarlanması alanında çalışacak ara insangücünü yetiştirmektir.

    Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

    Bahçe ziraatı programında matematik, istatistik, ekonomi, toprak bilgisi, bağcılık, meyve yetiştirme, süs bitkilerinin çoğalması, sebze yetiştirme, bahçe bitkileri zararlıları, budama bahçe ürünlerinin muhafazası ve çoğalması gibi dersler okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır.

    Gereken Nitelikler

    Bahçe bitkileri programında okumak isteyenlerin biyolojiye ilgili, bitki yetiştirmeye meraklı açık havada çalışmaktan hoşlanan, dikkatli kimseler olmaları gerekir.

    Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları ışler

    Bahçe ziraatı programını bitirenlere "Bahçe Ziraatı Teknikeri" unvanı verilir. Bahçe ziraatı teknikerleri ziraatı, mühendislerine yardımcı olarak meyve, sebze bağ yetiştiriciliğinden ekim, dikim, gübreleme ilaçlama, budama hasat depolama gibi işlemlerin yürütülmesini, denetimini ve kontrolünü sağlarlar. Ziraat teknikerleri genellikle açık havada arazi koşullarında çalışırlar.

    Çalışma Alanları

    Bahçe ziraatı programından mezun olanlar kamuya veya özel sektöre ait tarım kuruluşlarında görev alabilecekleri gibi, kendi bahçelerinde de çalışabilirler.
#18.09.2008 19:30 0 0 0