Gümrük Memuru

Son güncelleme: 19.09.2008 17:33
  • Gümrük işletme programının amacı, gümrük mevzuatı konularında çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir. Gümrük işletme meslek elemanı, maliye ve gümrük bakanlığına bağlı gümrüklerde, özel sektöre ait ithalat ve ihracat bürolarında çalışabilirler veya serbest olarak gümrük komisyonculuğu yapabilirler.

    Gümrük İşletme Programının Amacı : Gümrük işletme programının amacı, gümrük mevzuatı konularında çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir.

    Gümrük İşletme Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Gümrük işletme programında birinci yıl ekonomi, hukuk, Türk dış ticareti ve uluslararası pazarlama, uluslararası taşımacılık ve depoculuk, kamu yönetimi, beşeri ilişkiler; ikinci yıl da gümrük kanunu ve kambiyo mevzuatı, idari yargı, gümrük vergileri, istatistik, bilgiişlem, gümrük işletmeciliği gibi dersler okutulur, uygulama yaptırılır. Zorunlu staj süresi en az 40 işgünüdür.

    Gümrük İşletme için Gereken Nitelikler : Gümrük işletme programına girmek isteyen öğrencilerin istatistik, hukuk ve sosyal bilimler alanlarına ilgili ve bu konulara yetenekli olmaları beklenir.

    Gümrük İşletme Programının Bulunduğu Üniversite ve Fakülteleri :

    GAZİANTEP KİLİS MESLEK YÜKSEKOKULU
    MUSTAFA KEMAL REYHANLI MESLEK YÜKSEKOKULU
    SELÇUK SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU
    TRAKYA EDİRNE MESLEK YÜKSEKOKULU
    MERSİN MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU

    Gümrük İşletme Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Gümrük işletme programını bitirenlere "Gümrük İşletme Meslek Elemanı" ünvanı verilir. Gümrük işletme meslek elemanları gümrük komisyoncusu, ithalat ve ihracat bürolarında uzman eleman, kamu kuruluşlarında ise memur olarak çalışırlar.

    Gümrük İşletme Elemanlarının Çalışma Alanları : Gümrük işletme meslek elemanları, Maliye ve Gümrük Bakanlığına bağlı gümrüklerde, özel sektöre ait ithalat ve ihracat bürolarında çalışabilirler veya serbest olarak gümrük komisyonculuğu yapabilirler.
#19.09.2008 17:33 0 0 0