Bulgurlu Ispanak Çorbası

Son güncelleme: 20.09.2008 02:52
  • MALZEMESİ

    1/2 kg ıspanak
    1 adet iri boy kuru soğan
    3-4 yemek kaşığı az yağlı kıyma
    1 yemek kaşığı domates salçası
    2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
    1 su bardağı bulgur
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    TARİF

    Önce ıspanakları yıkayıp, ince ince doğrayın ve bir kenarda bekletin.
    Bir tencerede yağı eritin, soğan ve kıymayı birlikte ilave ederek kavurmaya başlayın.
    Kıymanın rengi dönünce ve soğanlar iyice sararmaya başlayınca salça ekleyerek tahta kaşıkla kavurmaya devam edin.
    Sonra üzerine 6-7 su bardağı su ekleyin.
    Su kaynamaya başlayınca bulgur ve ıspanakları içine aktarıp, tuzu ve karabiberi ekleyerek orta ısıdaki ateşte pişirmeye bırakın.
    Servis yaparken üzerine kırmızı pulbiber serpiştirebilirsiniz.
#20.09.2008 02:50 0 0 0
  • Tesekkürler tarif için abla.

    Denemek lazim.
#20.09.2008 02:52 0 0 0