Balık Tabağı



İçindekiler Miktarı
Kalkan Balığı
200 Gr
Levrek 200 Gr
Somon Balığı 200 Gr
Kalamar 200 Gr
Patates 1 Adet
Havuç 1 Adet
Kabak 1 Adet
Karnıbahar 40 Gr
Mantar 40 gr
Soğan 1 adet
Sarımsak 4 diş
Domates 2 adet
Tereyağı 20 gr
Balık suyu 1 bardak
Yumurta sarısı 2 adet




Yapılışı :Balıklar kömür ızgarasında pişirilir. Kalamar yağda kızartılır. Tereyağı eritilip, sırası ile kuru soğan, sarımsak, domates sote yapılır. Balık suyu ilave edilip, 10 dk. kaynatılır. Süzülerek tuz, biber ilave edilir. Bu sos, balıkların altına ayna olarak konur. Sebzeler haşlanır ve sote edilerek, balıkların yanında garnitür olarak süslenir. Milföy hamuru ağ gibi kesilip, üstüne yumurta sarısı sürülür. Derin bir kaba konarak fırında pişirilip, kapak gibi şekil verdirilir. Servis yaparken tabağın üzerine örtülerek kapak yapılır.

Afiyet Olsun.


Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1256
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 16.10.2008 13:22
paylaşımın için teşekkürler.