Sebze soslu somon

Son güncelleme: 03.11.2008 13:05
  • S.Soslu Somon



    Balıklar


    İçindekiler Miktarı
    Fileto somon 4 adet
    Beyaz Şarap 1 k.fincanı
    Knorr Bulyon 1 k.fincanı
    Likör 1 ç.kaşığı
    Domates 2 adet
    Havuç 4 adet
    Kabak 1 adet
    Krema 100 gr
    Margarin 100 gr
    Aluminyum folyo 1 adet

    Yapılışı : Hafif derin tepsiye somon filetolar yerleştirilir. Üzerine beyaz şarap, tavuk knorr bulyon, tuz ve kırmızı likör konur. Balık tadını alsın diye alt üst edilir, aliminyum folyo ile sarılıp orta ateşli fırında 30 dk. pişirilir. Üzerine sosu dökülerek servis yapılır. Sosu:Domatesler soyulup, çekirdekleri çıkarılıp ince doğranır. Havuçların kabukları soyulup, iyice yıkanan kabakla birlikte rendelenir. Tereyağı eritilip, önce havuç, kabak domates sotelenir , tuzu atılır. Daha sonra mikserde çırpılıp, sıcakken kreması konulup, karıştırılır


    Afiyet Olsun.


#20.09.2008 08:55 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler.
#16.10.2008 12:27 0 0 0
  • saolasın tşk.
#03.11.2008 13:05 0 0 0