Malzemeler:

100 gr. kokulu gül yaprağı
300 gr. toz şeker
3 tatlı kaşığı limon tuzu
4 su bardağı su


Hazırlanışı:

Gül yaprakları ayıklanıp yıkanır. Beyaz sapları alınır. Suyu süzüldükten sonra limon tuzuyla ovulur.

Cam bir kavanoza konulur. Kış için hazırladıysanız hiç su koymadan kapağı kapatılır. Serin bir yerde saklanır. (ben derin dondurucuya koydum)

Kullanacağınız zaman yarım saat önce çıkarıp üzerine su koyarak açılmasını sağlayın. Su koymazsanız güllerin rengi bozulur. Yarım saat sonra şeker ve arzu ettiğiniz miktarda su ekleyip karıştırın, yarım saattte güllerin rengini vermesini bekleyin.

İkram edeceğiniz bardaklara süzerek aldıktan sonra üstüne birer gül yaprağı koyabilirsiniz.



Bir başka tarif: Gül yaprakları kavonoza basarak doldurulur. Üç limon suyu eklenir. Kapağı kapatılıp dolaba koyulur, her gün bir kere çalkalanır.

Kavanozun altındaki yapraklar suyun üstüne çıkana kadar beklenir. Şekeri ve suyu ilave edilip karıştırılır. Süzülerek ikram edilir. Bunu bir ay içinde tüketmelisiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1752
favori
like
share
3übirarada Tarih: 15.04.2009 02:06
denemeye deger gibi...
COCO Tarih: 20.03.2009 10:46
Sağol.
SU-PERISI Tarih: 21.09.2008 14:09
Eline saglık Nazcıgım,bende şeker ve gül yapragını kavanoza koyup kışın yapıyordum bu şekilde de denemek lazım hangisi güzel oluyorsa ona göre yapmalı.