Malzemeler:

3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı mısır unu
3 kahve fincanı kakao
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam kabartma tozu
5 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1,5 kahve fincanı süt
1 tutam tuz
2 paket krem şanti
1 kase vişne
3 yemek kaşığı çikolata

yapılışı:

Derin bir kapta mısır unu, un, kakao, karbonat, tuz ve kabartma tozunu harmanlayın. Margarini oda ısısında yumuşatıp ayrı bir kaba alın. Toz şekeri ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurtaları birer birer ilave ederek yedirinceye kadar karıştırın. 1 bardak süt ve unlu karışımı ekleyip mikserle çırpın.
18 santim çapındaki kelepçeli bir kalıbı yağlayıp hazırladığınız hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Keki fırından alıp soğumaya bırakın. Yarım saat buzdolabında bekletin. Keskin bir bıçakla keki enine ikiye kesin.

Krem şantiyi 1 bardakk sütle çırpın. Yarısından azını kekin alt parçasının üzerine sürün. 7-8 vişneyi süsleme için ayırın. Kalan vişneleri krem şantinin üzerine dizin. Kekin üst parçasını kapatıp kalan krem şanti ile pastanın üzerini ve kenarlarını kaplayın. Rendelenmiş çikolatayı serpip ayırdığınız vişnelerle süsleyin. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.



Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 477
favori
like
share
elifyk Tarih: 24.09.2008 20:18
tesekkürler.....
SU-PERISI Tarih: 23.09.2008 17:23
Güzel yaş pasta tarifin için teşekkürler lady.