Roxette

Son güncelleme: 22.09.2008 15:59
  • Roxette



    1980'lerin sonundan 1990'ların başına kadar olan önemli bir zaman diliminde, Roxette dünya çapında albüm satışı ve ün açısından dünyanın en önemli grupları içindeydi. Bu kadar başarılı olmalarının altında yatan basit sebep pop müziği dansla çok güzel bir biçimde birleştirmiş olmalarıdır. Etkilendikleri gruplar da The Beatles'tan Blondie'ye, Joni Mitchell ve Aretha Franklin'e kadar uzanır.
    1991 yılında Roxette Stockholm, Mexico City, Paris, Santiago, Buenos Aires, Frankfurt, Roma ve Sydney gibi farklı şehirlerde yaptıkları konserlerde onbinlerce hayran toplamayı başardılar. 1992'de piyasaya çıkan Tourism: Songs from Studios, Stages, Hotelrooms & Other Strange Places (Turizm: Stüdyodan, Sahneden, Otel Odalarından ve başka garip yerlerden şarkılar)'da grubun en büyük hiti 'It must have been love'a nasıl kalabalık bir grubun eşlik ettiği göz önünde bulundurulursa; Per ve Marie'nin elde ettikleri geçici ama etkileyici başarı tahmin edilebilir.
    Tam bir kesinlik kazanmasa da, Roxette'in dünya çapında 75 milyon tane albüm ve single'ı satıldığı söyleniyor.
    Grup çalışmalarına bazen solo, bazen birlikte şimdiye kadar devam ettiyse de, 'It must have been love' 'Joyride' ya da 'Listen to your heart'taki heyecanı ve başarıyı yakalamaları zor görünüyor.

#22.09.2008 15:59 0 0 0