Türk Telekom Arena Yükseliyor|| Son güncelleme 23.07.2010

Son güncelleme: 19.12.2010 20:11
  • noimage

    noimage

    noimage

    23.12.2008
#18.07.2007 08:00 0 0 0
  • hayret ya bir düzgün isimiz yok devamli bos laflar ne yapacaksan basla ve isini bitir yaw yok basladi yok baslayacak la olmassa simdiye her sey olmus bitmisti neyse insallah sonu hayirli olur takimimiz icin
#19.07.2007 09:28 0 0 0
  • @GS2004 adlı üyeden alıntı:
    hayret ya bir düzgün isimiz yok devamli bos laflar ne yapacaksan basla ve isini bitir yaw yok basladi yok baslayacak la olmassa simdiye her sey olmus bitmisti neyse insallah sonu hayirli olur takimimiz icin
    Orijinali Göster...


    usta gerekeni söylemişsin ...
#19.07.2007 16:03 0 0 0
  • Galatasarayımız için büyük önem taşıyan Seyrantepe Projesi'nin ihalesi bugün Ankara'da yapıldı

    Toplu Konut İdare Merkezi'nde yapılan ihale için 28 firma şartname alırken, 5 firma teklif vererek ihaleye katıldı. Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan canaydın'ın da baştan sona izlediği ihalede firmaların teklifleri komisyon tarafından açılarak basına açıklandı.

    İhale öncesi açıklama yapan TOKİ Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş, Teknik değerlendirme amacıyla Galatasaray Kulübü'nden 2, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden 2 ve TOKİ'den 5 kişi olmak üzere 9 kişilik bir kurul oluşturulduğunu söyledi. Teknik değerlendirmeye en kısa sürede başlanacağını ifade eden Tıraş, "Teknik değerlendirmenin tamamlanmasından sonra, projesi uygun görülen firmalardan ikinci teklifler istenilecek. İhale kapsamında projenin toplam süresi 1440 gün ancak Seyrantepe Spor Kompleksi projesinin 720 gün içerisinde tamamlanacağını planlıyoruz" diye konuştu.

    CANAYDIN, "GALATASARAY CAMİASINA HAYIRLI OLSUN"

    İhale sonrasında bir açıklama yapan Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, "Çok güzel bir stat olacağına inanıyorum. Çok mutluyum camiamıza hayırlı olsun" dedi. Kısa bir süre içerisinde ihalenin tamamlanacağını ve Seyrantepe'deki stat inşaatının başlayacağına dikkat çeken Canaydın, "3 yıl 3 aydır uğraştığımız projenin sonuna geldik. Bu proje için 28 firma teklif aldı ancak 5 firma ihaleye katıldı. Büyük bir proje" şeklinde konuştu.

    5 FİRMA TEKLİF VERDİ

    Seyrantepe için dün yapılan ihalede ''Nurol İnşaat, Eren Talu Mimarlık, Cengiz İnşaat, Mesa Mesken ve Bozoğlu İnşaat'' firmaları teklif verdi. İhaleyi Galatasaray Kulubü Başkanı Özhan Canaydın da izledi. İhale kapsamında, Ali Sami Yen'in bulunduğu 34 bin 640,43 metrekare alanda ''Kentsel Sosyal Altyapı Alanları'' için en uygun teklifi veren firma, Seyrantepe'de spor kompleksini yapacak. Proje kapsamında, 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 3 bin araçlık kapalı olmak üzere toplam 4 bin 500 araçlık otopark yapılacak. Spor kompleksi, inşaatı tamamlandıktan sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredilecek.

    İhaleye giren firmalar komisyona şu teklifleri sundular:

    NUROL İNŞAAT:

    649.721.844 YTL (Kazanç teklifi)
    13.649.000 YTL (Geri ödeme teklifi)

    EREN TALU MİMARLIK AŞ:

    1 Milyar 482 YTL (Kazanç teklifi)
    111.111.111 YTL(Geri ödeme Teklifi)

    CENGİZ İNŞAAT AŞ:

    610.839.771 YTL (Kazanç teklifi)
    9.040.429 YTL( Geri ödeme teklifi)

    MESA MESKEN SANAYİ AŞ:

    605. 156.540 YTL (Kazanç teklifi)
    9.985.083 YTL (Geri ödeme teklifi)

    BOZOĞLU İNŞAAT LMT:

    474.574.732 (Kazanç teklifi)
    118.643.683 (Geri ödeme teklifi)
#19.07.2007 18:44 0 0 0
  • HayrıLıSı oLSun, GüzeL GünLer Geri GeLeCek In$aLLah...

#19.07.2007 18:46 0 0 0
  • şu ihale firma falan ekonomiden hiç anlamadığım için bir şey söyliyemiyecem
#19.07.2007 18:49 0 0 0
  • qüzeL qünLer qeri qeLiyor..
#19.07.2007 21:24 0 0 0
  • noimage

    Galatasarayımız'ın Seyrantepe'de yapılacak yeni stadının, 52.000 seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır-kapanır tipte olacağı öğrenildi. Hürriyet Gazetesi'nin 21 Temmuz 2007 tarihli haberine göre, toplam 4.500 araçlık otoparkında, 3.000 araçlık bölüm de kapalı olacak. İhale şartnamesine göre stadyum 720 gün içinde tamamlanarak, yüklenici tarafından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne (GSGM) teslim edilecek. Daha önce yapılan protokol gereği, yeni stadın mülkiyeti GSGM'ye, kullanım hakkı ise 49 yıllığına Galatasaray Spor Kulübü'nün olacak. Galatasaray, 2009-2010 sezonunda maçlarını yeni stadında oynayabilecek.

    Dünyaca ünlü dev spor tesislerinde HOK imzası

    HOK'un imza attığı projeler arasında Arsenal Emirates Stadyumu, Wembley Stadyumu, Lizbon Benfica Stadı, Ascot Hipodromu, Wimbledon Merkez Kortu ve O2 Arena'nın yanı sıra Lansdowne Road Stadyumu'nun yeniden yapılandırılması da yer alıyor.

    İngiltere, Avustralya ve Amerika'daki üç ana ofiste faaliyetlerini sürdürmekte olan şirketin diğer bazı uluslararası projeleri arasında ise; Avustralyadaki Suncorp Stadyumu, Telstra Stadyumu, San Francisco'daki SBC Parkı ve Çin'deki Nanjing Spor Parkı bulunmaktadır.

    İŞTE GALATASARAY İÇİN TASARLANAN YENİ STAT

    Eren Talu Mimarlık ve HOK tarafından Seyrantepe için planlanan stadyum, 52.000 seyirci kapasiteli, üstü açılır-kapanır çatıya sahip olacak. Planlanan stat, aynı zamanda dünyanın en hafif çatısına ve en basit çatı kapanma mekanizmasına sahip. Çatıda bulunan toplam 14 modül tek tek veya aynı anda kapatılabiliyor. Bunun en büyük faydası, dünyanın tanınmış dev çatılara sahip statlarında yaşanan çatı arızalarının önlenmesini sağlayacak olması. Hafif çatı böyle bir sorunu ortadan kaldırıyor.

    Dünyanın diğer büyük statlarında bulunan kapalı çatıların aksine planlanan yeni statta ışık geçirebilen şeffaf çatı sayesinde çimleri hergün ışık görebiliyor. Ayrıca çimler hem servis katından (yerden) hem de seyirci katından yatay düzeyde hava alıyor. Bu sayede çimler çok sağlıklı bir şekilde gelişiyor ve "arena" tarzı üstü çelik kaplı stadyumlara göre çok daha uzun ömürlü oluyor.

    Yeni stat, "İngiliz modeli" olarak ifade edilen tribünlerin sahaya "en yakın" olduğu modele sahip. Aynı zamanda en kaliteli TV yayınının yapılmasına da olanak veren tribün düzeninde, bütün seyircilere 60 ile 90 derece görüş açısı veriliyor. Bu açılar, yeni yapılan Wembley ve Arsenal statları ile aynı kalitede.

    Saha etrafında 'birinci kuşak' olarak tanımlanan tirbünde 22.500 seyirci oturuyor. Orta bölüm (özel business koltukları) da stadı çepeçevre dönüyor ve bu bölümde 12.500 VIP koltuk bulunuyor. Ayrıca loca katında da 1.200 kişilik özel loca bölümü var.

    Galatasaray'a özel soyunma odası

    Planlanan statta, Galatasaray futbol takımı için 300 metrekarelik Wembley tipi özel soyunma odası tasarlandı. Buna ek olarak futbolcular için konferans salonu, ısınma odası, futbolcu restoranı, eşler ve çocuklar için kreş, oyun ve bekleme odaları var. Galatasaray'ın oynamadığı maçlarda kullanılmak üzere 2 yabancı takım için ekstra soyunma odaları da tasarlandı. Bu plana göre, Galatasaray soyunma odasını sadece kendisi kullanacak ve başka hiç bir takım bu soyunma odasına giremeyecek.

    Stada gelecek takımlar, hakemler ve VIP misafirler özel bir yoldan, kimseyle karşılaşmadan girecekler. Özel yoldan stat içine girerek, soyunma odalarına veya localarına yine özel bölümlerden ulaşacaklar.

    Taraftarlar "GS" logosundan tasarlanan özel yoldan gelecek

    Planlanan stadın otoparkında 4.500 araç kapasitesinin tamamı üstü kapalı ve tribünlere hem asansör, hem de merdivenler ve yürüyen merdivenle çıkılabiliyor. Statta ayrıca VIP için 900 adet özel park yeri bulunuyor.

    Stadın güney ucunda Galatasaray logosunundan oluşan (GS) dev bir yürüme rampası bulunuyor. Taraftarlar, "GS" logosunun içinden geçerek stada girecekler. Stat girişinde 84 adet turnike var ve stada girişler turnike başına saate 660 kişi şeklinde planlanarak giriş-çıkış kolaylığı da sağlanıyor. Tüm katlara asansörle ulaşılabilen plana göre, koridorlar da en az 120 cm genişliğinde olacak. Stat, 8 dakikadan az bir sürede boşalacak.

    Yeni statlar kulüpler için gelir kapısı

    Dünyanın her yerinde yapılmakta olan yeni statlar, kulüplerin yeni gelirler kazanmasına da fırsat sağlıyor. Bunlardan en iyi örnek olan Arsenal'in yeni stadının isim hakkının Emirates'e satılması İngiliz kulübüne büyük maddi olanakalar getirdi. Planlanan yeni statta, Galatasaray için de fırsatlar olacak.

    Galatasaray tarafından kullanılacak konferans merkezi yılın 365 günü açık olacak. Ayrıca statta, 2.000 metrekarelik spor ve fitness kulübü var. Bu kulüp, 2 kulvarlı ve 25 metreli bir havuz ve kaplıca alanı içeriyor. Kulübün en önemli gelir kalemlerinden biri olan ürün satışları için, Galatasaray kulübünün kullanımına 900 metrekarelik bir "megastore / lisanslı ürün" alanı ayrıldı.

    Ayrıca, dünyanın tüm ünlü statlarında uygulanmakta olan "Stadyum Turu" için özel olarak tasarlanmış gişelerden stada giriş yapılarak, Galatasaray mağazasından başlayan özel gezi turu uygulanabiliyor.

    Basın için üstün nitelikte tribün

    Basın mensupları için 200 kişilik özel basın çalışma katı var. Stattan yapılacak canlı yayınlar için, UEFA ve FIFA standartlarına göre tasarlanan 30 kamera pozisyonu, maçların daha heyecanlı izlenmesini sağlayacak.

    56.500 kişilik konser kapasitesi

    Planlanan yeni stat, 56.500 kişilik konser kapasitesine sahip. Eren Talu Mimarlık ve HOK tecrübesiyle, yeni stat yılın 365 günü yerel ve uluslararası misafirlere evsahipliği yapabilecek şekilde tasarlandı. Stadın içinde, etrafında 360 derece servis araçlarının dönmesine izin veren "ring yolu" bulunuyor ve bu yol ambulans, itfaiye, kulüp araçları gibi bütün kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlıyor.

    Özellikle engellilerin tekerlekli sandalye ile kullanılabilecekleri ve konser gecelerinde bay/bayan kullanımına göre değiştirilebilecek tuvaletler mevcuttur. Statta konser yapılması durumunda sahne stadın kuzey ucuna kurulacak şekilde tasarlandı.

    Yeni statlar güvenlik standartlarını ileri taşıyor

    Yeni statlara sadece mimari çizim olarak bakmak doğru değil. Avrupa'da da hızla yenilenen statlar, özellikle insanların güvenliğini daha iyi şekilde sağlayacak niteliklere de sahip oluyor. Galatasaray için Eren Talu Mimarlık ve HOK Sportif Mimarlık'ın tasarladığı yeni stat, bazı yönleriyle İngilziler'in prestij stadı olan ve yeni açılan Wembley'den daha iyi özelliklere sahip. Bu stat, üstü açılır-kapanır hafif ve ışık geçirebilen şeffaf çatı özelliği ile stadı çok daha verimli ve güçlü hale getiriyor.

    Arsenal kulübünün HOK tarafından yapılan yeni stadı, isim hakkı, locaları, özel koltukları ve stadın içindeki kiralama alanları ile bu kulübün gelirlerini artırdığı gibi, şimdi Galatasaray da bu fırsata sahip.
#21.07.2007 16:27 0 0 0
  • paylaşim için sagol
#22.07.2007 14:11 0 0 0
  • noimage










    hangi tarihte baslayacakmis bu isler
#23.07.2007 09:29 0 0 0
  • ağustos ayı içinde temeller atılacakmış..
#23.07.2007 10:49 0 0 0
  • ii
    ii
    güzel olcakk
#23.07.2007 18:17 0 0 0
  • Seyrantepe İhalesi Yapıldı

    Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Seyrantepe'de kurulacak spor kompleksi için açılan ihalede mali teklifler alındı. TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkezinde bugün yapılan ihale için, Eren Talu Mimarlık-Alke Ortak girişimi, Sembol-BF Ortak Girişim Grubu, Bozoğlu-Ural-A&Z Ortak Girişimi, Özyazıcı İnşaat ve Kuzu İnşaat teklif veren firmalar oldu.

    Sürecin 2. aşaması olan açık artırmanın yapılarak kesin sonuçların ilan edilmesi ise, ihaleye katılan firmaların tekliflerinin teknik kurul tarafından incelenmesinden sonra gerçekleşecek.
#27.08.2007 17:01 0 0 0
  • Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ali Sami Yen stadyumu yerine Seyrantepe'de kurulacak spor kompleksi için yapılan ihalede, 5 firma teklif verirken, ihalede en yüksek toplam satış gelirini 1 milyar 596 milyon YTL ile Sembol-BF Ortak Girişim Grubu önerdi.



    En yüksek idare payı gelir oranını ise yüzde 20,44 ile Kuzu İnşaat verdi.
    TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde bugün yapılan ihalenin birinci bölümünde, katılımcı firmaların mali teklifleri açıldı.



    Bu çerçevede başvuru sırasına göre Eren Talu-Alke Ortak Girişim Grubu, toplam satış geliri olarak 777 milyon 777 bin 777 YTL, toplam gelirden idare arsa payı olarak 77 milyon 777 bin 777 YTL, idare payı gelir oranı olarak da yüzde 0 (sıfır) teklif etti.



    Sembol-BF Ortak Girişim Grubu 1 milyar 596 milyon YTL toplam satış geliri, 115 milyon YTL toplam gelirden idare arsa payı, yüzde 7,2 idare gelir payı teklif ederken, Bozoğlu-Ural-A&Z Ortak Girişim Grubu 600 milyon YTL toplam satış geliri, 60 milyon YTL toplam gelirden idare arsa payı, yüzde 10 da idare gelir payı teklif etti.



    Özyazıcı İnşaat toplam satış geliri 695 milyon YTL, toplam gelirden idare arsa payı olarak 34 milyon 750 bin, idare payı gelir payı oranı olarak da yüzde 5 önerdi.



    Son firma Kuzu İnşaat ise toplam satış geliri olarak 626 milyon bin 363 YTL, toplam gelirden idare arsa payı olarak 127 milyon 954 bin 679 YTL, idare gelir payı oranı olarak da yüzde 20,44 önerdi.

    TEKNİK DEĞERLENDİRME 10 GÜN İÇİNDE YAPILACAK
    TOKİ Başkan Yardımcısı Çağatay Göktayoğlu, bir hafta- 10 gün içerisinde değerlendirmeyi yaparak, ihalenin ikinci aşaması olan 'açık artırmaya' geçileceğini bildirdi.

    EREN TALU
    İhale sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan katılımcılardan Eren Talu, projenin değişmesiyle ilgili, 'Öbür proje benim çocuğumdu, bu proje başkasının çocuğu' dedi.



    Önceki ihalede verdiği 111 milyon 111 bin 111 YTL'lik teklifin hatırlatılması üzerine Talu, '1'ler kimseye uğur getirmedi, sonunda ihale iptal oldu. Şimdi 7'lere geçtik' diye konuştu.
    Seyrantepe için bugün yenilenen ihalede ortak girişim grupları oluşturulmasının nedeninin sorulması üzerine Talu, ABD'de bir ekonomik kriz dalgası yaşandığını, bunun için ihalede daha temkinli davrandıklarını söyledi.
    Bugünkü ihalede en iyi teklifin Kuzu İnşaat'tan geldiğini belirten Talu, fakat sonucun açık artırmada ortaya çıkacağını vurguladı. Talu, 'En önemli şey, pojenin ne kadar gelir getireceği' şeklinde konuştu.

    İLK İHALE 19 TEMMUZ'DA YAPILMIŞTI
    Seyrantepe'de kurulacak spor kompleksi için ilk ihale 19 Temmuz 2007 tarihinde yapılırken, şartname alan 28 firmadan 8'i teklif vermişti. Firmaların teknik tekliflerinin değerlendirilmesi aşamasında, sunulan projelerde sorunlar yaşanması üzerine, TOKİ ihaleyi iptal etmişti.



    İptal edilen bu ihalede en yüksek satış gelirini 1 milyar 482 milyon YTL ile Eren Talu Mimarlık bildirirken, TOKİ'ye en yüksek geliri 118,6 milyon YTL ile Bozoğlu İnşaat ve Taahhüt A.Ş önermişti.



    İhale kapsamında Ali Sami Yen Stadyumunun bulunduğu 34 bin 640,43 metrekare alanda 'Kentsel Sosyal Altyapı Alanları' için en uygun teklifi veren firma, Seyrantepe'de spor kompleksini yapacak.



    Proje kapsamında 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 3 bin araçlık kapalı olmak üzere toplam 4 bin 500 araçlık otopark yapılacak.


    Spor kompleksi, inşaatı tamamlandıktan sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne devredilecek. Stadyumun 49 yıl süreyle kullanım hakkı Galatasaray'a verilmişti. Seyrantepe'de Hazine'ye ait 120 dönüm arazi, stad yapımı için TOKİ'ye devredilmişti. Ali Sami Yen Stadının yerine ize rezidans, ticaret ve kongre merkezi yapılması üzerinde duruluyor.
#27.08.2007 22:48 0 0 0
  • Seyrantepe'de geri sayım
    Seyrantepe ihalesinin ilk etabı tamamlandı. Kazmayı vuracak firmanın belli olması için büyük gün Cuma...

    Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ali Sami Yen Stadı yerine Seyrantepe'de kurulacak spor kompleksi için yapılan ve 5 firmanın katıldığı ihalenin ilk etabının tamamlandığını belirterek, ''Çok az bir zaman kaldı. Temel atma töreniyle beraber biz de bir 'oh' çekmiş olcağız. Çok güzel bir stat olacak'' dedi.
    Galatasaray TV'ye konuşan Canaydın, bu etapta 5 firmanın dosyalarını, yazılı tekliflerini verdiğini hatırlatarak, ''Şimdi asıl önemli etabın, cuma günü olacağı deklare edildi. O açık ihalede TOKİ, ya bu 5 firmanın hepsini ya da dosyalarına, fiyatlarına göre seçtiklerini çağıracak. Orada açık pazarlık yapılacak. Pazarlığın sonunda son bir şans daha var. En son yazılı teklifi verecekler. Ogün, o da açılacak ve ihaleyi kazanan müteahhit belli olacak. Bu etabı atlattıktan sonra, 10-15 gün içinde sözleşme imzalanmış olacak. Sonra da müteahhit, inşaat için çalışmalara başlayacak'' diye konuştu. Üzerinde çalışılan stat projesine tepkiler olsa da projenin nihayet gerçekleşeceğini kaydeden Canaydın, şöyle devam etti:

    ''Çok az bir zaman kaldı. Temel atma töreniyle beraber biz de bir 'oh' çekmiş olacağız. Çok güzel bir stat olacak. Söylenilen zamandan önce bile bitebileceğini tahmin ediyorum, çünkü müteahhit firma oraya yapılan yatırımın gelirini bir an önce temin etmek ve Ali Sami Yen'de yapacağı gelir getirici yatırım için stadı bir an önce bitirmek mecburiyetinde.''

    ALİ SAMİ YEN STADI

    Bu sezon taraftarlarla buluşamadıklarını, seyircisiz maçların da tat vermediğini kaydeden başkan Canaydın, ''Ali Sami Yen Stadı'nın çimlerinin mutlaka değişmesi gerekiyordu. Dokuz sezondur hep tedaviyle götürüyorduk. Artık sakatlıklar başlamıştı. UEFA kriterlerine uymak ve Ali Sami Yen'de oynamak için mecburen çimler değiştirildi, bazı revizyonlar yapıldı. Seyircimizle buluşacağımız gün, en mutlu olacağımız gündür'' ifadelerini kullandı.

    Futbol takımının gittikçe daha iyi olduğunu vurgulayan Canaydın, şöyle konuştu:
    ''Bazı mihraklar da her gün değişik senaryolar yazarak bizi yıpratmak istiyor. Geçen haftaki senaryo da bunlardan biri. Ali Sami Yen Stadı'nın sahibiyken kiracısı olduk. Halbuki hiç böyle bir şey yok. Biz zaten Ali Sami Yen Stadı'nın sahibi değildik, üst hakkını kullanıyorduk. 49 yıllığına kira mukavelemiz vardı. Bu mukaveleyi iptal edip, yeni yapılacak stadımızın mukavelesini yapmıştık. Bütün taraftarlarımız bilsin, 49 senelik üst kullanım hakkının dokuz senesi geçti. Her sene için dolar bazında kira ödüyorduk. 10 senedir bunu ödedik. 'Borcu var' dediler, halbuki hiçbir borcumuz yoktu. 'Ev sahibiyken kiracı oldu' dediler. Kiracıydık, kiracılığımız aynı şartlar içinde devam ediyor.''

    LİNCOLN'ÜN GOLÜNE ÖVGÜ

    Ankaragücü maçında, Brezilyalı futbolcu Lincoln'ün attığı golden sonra yaptığı hareketin, onu takdir etme anlamı taşıdığını belirten Canaydın, ''Çok güzel bir goldü. Orada oturan futbolcular, federasyon temsilcileri ve diğer misafirlerle beraber, hepimiz aynı duygular içinde o güzel golü alkışladık'' dedi.
    Canaydın, Hırvatistan'ın Slaven Koprivnica takımı ile yapacakları UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçıyla ilgili de '''Deplasmanda 2-1 galip geldik, ama UEFA Kupası maçları her zaman kritik maçlardır. Rakibi küçümsememek lazım. Seyircimizle buluşacağız. İnşallah güzel bir oyunla üst tura atlamaya çalışacağız'' şeklinde konuştu.

    Özhan Canaydın, transfer konusunda ise ''Adnan Sezgin ve futbolla ilgili arkadaşlarımızın dediklerini teyit ettim. Transfer, benim kontrolüm altında yapılır, ama bu ekip çalışmasıdır, o ekip de hala çalışıyor. Eylül ayının 3'üne kadar zamanları var. Bir şeyler yapma gayreti içindeler. İnşallah muvaffak olurlar'' açıklamasını yaptı.
#28.08.2007 15:55 0 0 0
  • Seyrantepe İhalesi Yapıldı

    Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe'de kurulacak spor kompleksi için yapılan ihalenin son turu bugün Ankara'da yapıldı.

    TOKİ Başkanlığında bugün yapılan ihalenin ikinci aşamasına, geçtiğimiz Pazartesi günü teklif veren 5 firmadan 4'ü çağrıldı. İhaleye ''Eren Talu Mimarlık-Alke Ortak girişimi, Sembol-BF Ortak Girişim Grubu, Bozoğlu-Ural-A&Z Ortak Girişimi ve Kuzu İnşaat'' şirketleri katılırken, Özyazıcı İnşaat teknik şartnameye uymadığı için ihaleye çağrılmadı. Bozoğlu-Ural-A&Z Ortak Girişimi grubu ise çekildi.

    İhalede önce sözlü teklifler alındı, ardından firmaların revize ettikleri fiyatlarla kapalı teklifler alındı. Kapalı tekliflerin bulunduğu zarfta en iyi teklif Eren Talu Mimarlık-Alke Ortak Girişimi'nden geldi. Grubun teklifi 234 milyon 567 bin 890 YTL idare gelir payı ve 777 milyon 777 bin 777 YTL toplam gelir tutarı olarak belirlendi. Sembol-BF Ortak Girişim Grubu 150.100.000 idare gelir payı, 1.596.000.000 YTL toplam gelir tutarı, Kuzu İnşaat ise 130.816.000 YTL idare gelir payı, 640.000.000 YTL toplam gelir tutarı teklif etti.

    İhale Komisyonu Başkanı ve TOKİ Başkan Yardımcısı Çağatay Göktayoğlu, teklifleri değerlendirdikten sonra, ihalenin sonucunu en kısa zamanda açıklayacaklarını bildirdi. İhale teknik komisyonu kazananı çağırıp teminatları aldıktan sonra sözleşme yapacak ve bundan sonra temel atma süreci başlayacak.
#01.09.2007 09:49 0 0 0
  • GALATASARAYIM İNŞALLAH 2009 BİTİRİZ STADI
#01.09.2007 18:15 0 0 0
  • Seyrantepe'de 'kritik' gün

    Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe'ye yapılacak stat için yapılan ihalede en yüksek teklifi veren Eren Talu-Alke ortak girişim grubuna taahhütname ve teminat mektuplarını vermesi için bugün saat 11.00'a kadar süre verdiklerini bildirdi. Bayraktar, "Bu bizim verdiğimiz 7. süre. İşin nezaketi gereği en yüksek teklifi veren ile anlaşmak istiyoruz. Ama bu bir hasılat paylaşımı projesi. Gereken şartlar yerine getirilmezse ikinci firmayı çağırmak durumunda kalabiliriz" dedi.

    Projeyi cazip hale getirmek için imar durumunu düzelttiklerini, ticaret merkezi alanını 34 bin metrekareden 70 bin metrekareye çıkarttıklarını belirten Bayraktar, şöyle devam etti:

    11 milyon YTL peşin

    "Orası para kazandıracak bir proje. Arkasında TOKİ güvencesi var. Hasılat paylaşımının gereği, (eğer projenin değeri artarsa bize biraz daha bundan pay ver) dedik. Peşin vermesi gereken 11 milyon YTL var. Değer artarsa da istediğimiz çok değil, istediğimiz 14-15 milyon YTL civarında. Yüzde 7 hasılat payı üzerinde zımnen anlaşıldı, ama bir taahhütname verilmedi. Bunun için ayrıca teminat mektuplarının da sunulması gerekiyor. Şu aşamaya kadar bir gelişme yok. Yarın (bugün) saat 11.00'da tekrar görüşeceğiz. İhalenin şartnamesine aykırı bir durum olursa, şartlar yerine getirilmezse ikinci firmayı çağırabiliriz. Onunla da görüşmeler birkaç gün sürer, anlaşma olmazsa ihale iptal edilir."
#24.09.2007 10:10 0 0 0
  • Seyrantepe'de mutlu son
    TOKİ, Seyrantepe ihalesinin Eren Talu-Alke Ortak Girişim Grubu'na verilmesini onayladı.

    Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, Ali Sami Yen Stadyumu ile bağlantılı olarak açılan Seyrantepe Spor Kompleksi Projesinde ihaleyi, en yüksek teklifi veren Eren Talu-Alke Ortak Girişim Grubuna verilmesini onaylandığını bildirdi. Bayraktar, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bu hasılat paylaşımı projesi. Şartnamenin ruhuna uygun olarak firmadan ilave gelir payı istedik. Yüzde 7 üzerinde anlaşıldı. Bunun üzerine ihaleyi onayladım. İhaleyi şartnamenin ruhuna uygun olarak sonuçlandırdık'' dedi. Edinilen bilgiye göre, Eren Talu bugün İstanbul'da, TOKİ Başkan Vekili Bayraktar ile görüşerek, projede değer artışı olması halinde hasılattan yüzde 7 pay verilmesine ilişkin taahhütnameyi sundu.

    Talu, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, ''Başkanın ısrar ettiği şekilde taahhütnameyi verdik. Önceden hiçbir pay istemiyorlardı sonra yüzde 7 pay istediler. Başkan o kadar sıkı pazarlık etti ki yüzde 7'yi yüzde 6'ya bile indiremedik. İstedikleri şekilde taahhütname verdik'' dedi.

    Teminat mektubu konusunda bir sorun bulunmadığını ifade eden Talu, ''Eğer böyle bir sorunumuz olsaydı zaten ihaleye girmezdik. İhaleyi kazandığımız bildirilince gerekli teminatlar verilir'' dedi.

    Seyrantepe Spor Kompleksi ihalesinde arsa satışı gelir paylaşımı usulüyle teklifler 27 Ağustos 2007'de alınmıştı. Eren Talu Mimarlık Turizm Taşımacılık A.Ş. ile Alke İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortak girişimi 777 milyon 777 bin 777 YTL gelir payı üzerinden idareye 234 milyon 567 bin 890 YTL gelir payı önermişti. Yapılan pazarlıklar sonucunda satış gelirinde artış olması halinde gelir artışından idareye ek olarak yüzde 7 pay verilmesi de pazarlıklar sonucu kabul edildi.

    SEYRANTEPE 720 GÜNDE TAMAMLANACAK

    Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 49 yıllığına Galatasaray Spor Kulübü'ne devredilecek olan stadyumun inşaatının tamamlanması için 720 günlük bir süre bulunuyor. Bu sürenin dolmasından 120 gün önce Ali Sami Yen Stadyumu (Mecidiyeköy) arazisi üzerinde yeni projenin inşaatına başlanabilecek. Talu, "Özhan Canaydın'a söz verdim, stat 2009-2010 sezonuna yetişecek" dedi.

    İhale sonucuna göre, TOKİ ile Eren Talu arasında 15 gün içinde sözleşme imzalanması bekleniyor.
#24.09.2007 13:43 0 0 0