[URL=http://imageshack.us]
Büryan kebabı yaklaşık üç metre derinlikteki kuyulara sarkıtılan etlerin katkısız tamamen doğal bir şekilde köz ateşte pişirilmesiyle yapılıyor. Geçtiğimiz yıllarda Siirt Valiliği, Türk Patent Enstitüsü'ne başvurarak büryanın tescilini yaptırmıştı
[URL=http://imageshack.us]
siirtin gerçekten meşur yemeklerinden biri ve türkiyede git gide nam salan bir yemek saat sabahın 7 sinden oluşan bir yemek ziyafeti kuyruğu başlıyor olmakta öyle bir lezzeti varki yersin tadı damağında kalır....ve her gün yemek istersin bu yemekte büyü gibi bir şey var almanyadan bile spariş isterler uçakla gönderirler türkiyenin her bir yanına gider bu büryan diğer adıyla perive

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1671
favori
like
share
ocelana Tarih: 31.05.2010 16:06
siirtin beşhur yemeklri süper
ocelana Tarih: 31.05.2010 16:05
çooook güzel
hhadise Tarih: 24.11.2009 00:45
çok güzel görünüyor
s_seda Tarih: 12.12.2008 14:42
tesekkürler
kanice Tarih: 14.11.2008 16:53
görüntüsü bile istah aciyor , herkese afiyet olsun
keder Tarih: 13.11.2008 09:53
istanbuldadav yapılıyor ama siirtteki kadar lezzetli olmuyor
keder Tarih: 13.11.2008 09:52
asıl büryan yani büryanın geliş yeri lezzet ve tat bakımından siirtte yapılıyor herkezin yapabileceği bir iş değil
nalus Tarih: 11.11.2008 23:35
[COLOR="Pink"]büryan kebabı sadece siirttemi oluyor.