Google dan cep telefonu

Son güncelleme: 11.12.2008 17:40
  • noimage


    Google, 'Android' işletim sistemini kullanan yeni nesil cep telefonlarını piyasaya sürüyor.

    Üstün teknik özellikleriyle dikkat çeken telefonlar, Apple firmasının ürettiği i-Phone'a ciddi bir rakip olarak gösteriliyor.

    Google'ın mobil cihazlar için geliştirdiği GNU/Linux işletim sistemi hayata geçiriliyor.

    Sistem, "Linux" yazılımı üzerine kurulu olduğu için açık kaynak kodlu özelliğe sahip ve geliştirilmeye imkan tanıyor.

    Bu işletim sistemi ayrıca Google'ın kendi uygulamalarını ve özel bir kullanıcı arayüzünü de barındırıyor. Sistemde, Apple'ın webkit web sayfası görüntüleme motoru kullanılmış. Üstelik, kullanıcıya, görüntülü iletişim, Edge ve GPS desteği de sağlanıyor..

    Piyasada büyük paya sahip i-Phone ve Blackberry'e rakip olması beklenen "Android Telefonlar", 23 Eylül'de ABD'de satışa çıkacak.

    noimage

    Google'ın Android'i nefes almaya başlıyor

    Google tarafından uzun bir zamandır geliştirilen açık kaynaklı mobil işletim sistemi Android, nihayet son kullanıcı ile buluşuyor.

    Google'ın işletim sistemini kullanacak ilk telefon "HTC Dream", söylentilerin, dışarı sızan fotoğraflarının ardından bugün yapılacak lansman ile resmen duyurulacak.

    Özellikle son dönemde Apple iPhone tarafından domine edilen yeni nesil çoklu ortam telefonu pazarında, her zaman daha fazlasını bekleyenlere hitap edeceği söylenen HTC Dream özellikle Google fanatikleri tarafından merakla bekleniyor. Apple'ın akıllı telefonu iPhone 3G'ye rakip olarak konumlandırılan HTC Dream'in fiyatıyla da iPhone'a rakip olacağı belirtiliyor. iPhone 3G, AT&T tarafından sunulan iki yıllık sözleşme paketi ile aylık 199 dolar bedelle satın alınabiliyor, T-Mobile ve HTC'nin ise bu fiyatlandırma karşısında HTC Dream'in fiyatını 200 dolar seviyesinde tutması bekleniyor.
    HTC Dream'de bulunan donanımsal klavyeye bağlı olarak kullanıcıya sunulan gelişmiş yazı yazma yeteneği Android'in gelişmiş uygulama havuzu ile birleşince pazar dengelerinin değişeceği beklentisi ortaya çıkıyor.

    YAZILIM DESTEĞİ HAZIR
    Google'ın tamamen yeni, açık kaynaklı ve Linux temelli işletim sistemi Android, geçtiğimiz aylarda sonuçlanan uygulama geliştiricileri yarışması, ardı ardına yayınlanan uygulama geliştirme kitleri sayesinde açık kaynak geleneğine uygun olarak bir çok ihtiyaca hitap eden yazılımlarla birlikte piyasaya çıkacak. Bununla birlikte Google'ın mobil interneti daha kullanılabilir kılmak amacıyla yeni internet tarayıcısı Google Chrome'un bir de mobil sürümünü Android'in ilk sürümünde kullanıcıya sunması bekleniyor.

    BLUETOOTH ŞİMDİLİK YOK
    Geçtiğimiz haftalarda Google geliştiricileri sözcüsü Dan Morill tarafından geliştirici forumunda yapılan "Android'in piyasaya çıkış tarihine Bluetooth desteğini yetiştiremeyeceğiz" açıklamasıyla günümüzün en çok kullanılan kısa menzilli kablosuz iletişim protokolünden mahrum olduğu anlaşılmış olsa da, Android mevcut mobil işletim sistemleri Symbian, Windows Mobile ve iPhone'da bulunan Mac OS X için güçlü bir rakip olarak görünüyor.

    Google'ın Android kullanıcılarına ücretsiz olarak yazılım sağlayacak Android Market'i, işleyişi ve kullanılabilirliği açısından Apple'ın iPhone için kullanıma sunduğu App Store'a rakip olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

    Google'ın işletim sistemi Android'i kullanıcıyla ilk kez buluşturacak akıllı telefon HTC Dream'in, Ekim'den önce satışa çıkmayacağı öngörülüyor.

    Kanyak1

    Kaynak2
#24.09.2008 01:00 0 0 0
  • Bugün ABD'de yapılacak tanıtımla birlikte, T-Mobile USA, başı Google tarafından çekilen Open Handset Alliance'ın (OHA) sunduğu Android platformunu kullanan ilk ürün olan HTC Dream'i piyasaya sunacak. İkinci bir iPhone vakası olabileceği düşünülen HTC Dream için görüldüğü üzere yine geliştirici, üretici ve dağıtıcı bir araya geliyor. Her ne kadar ürünün satış fiyatlarıyla ilgili bir açıklama gelmediyse de en başından beri iPhone ile paralel bir çizgi izlemesi bekleniyor.


    noimage
    En son verilere göre HTC Dream böyle birşey.

    Ne Kadara Mal Olacak?

    Üretici ve dağıtıcı tarafından bir bilgi verilmese de, HTC Dream'in 200 dolar ilk ödeme, geri kalanı da 2-3 yıl süreli bir kontratla kullanıcılara sunulacağı hesap ediliyor. Yüksek fiyatlı ilgi odağı ürünlerin son kullanıcılara ulaştırılmasında en çok tutulan yol bu.

    HTC Dream'de hangi özellikler olacak?

    Küçük bir Vikipedi araştırması HTC Dream içinde neler olduğunu bize söylüyor. Elbette bunlar en nihai bilgiler olmayabilir; ama çeşitli kaynaklarda bu şe2killerde yer aldıklarından bir fikir vermesi açısından size sunmayı uygun bulduk.
    :: Özel YouTube oynatıcısı (acaba bizde çalışacak mı?)
    :: Yerleşik pusulayla birlikte Google Streetview
    :: 5 satıra yerleşmiş tam Q klavye. Kullanılmadığında kayarak kapanıyor.
    :: 115 mm × 55 mm x 16 mm boyutlar
    :: 3.6 Mbit/s HSDPA
    :: 1150 mAh pil
    :: 128 MB RAM / 256 MB ROM
    :: 528 MHz Qualcomm MSM7201A işlemci
    :: 3,1 MP kamera, flaşsız. 2048 × 1536 çözünürlük
    :: 3,17 inç HVGA ekran (480 × 320), kapasitif dokunmatik ekran


    kaynak : haber7.com
#24.09.2008 01:09 0 0 0
  • teknik detay var mi?
#30.09.2008 22:23 0 0 0
  • @nihatnih adlı üyeden alıntı:
    teknik detay var mi?
    Orijinali Göster...


    Bir üStteki MeSajta Bir Kaç ÖzeLLiqi YazıLmı$... Sanırım Dikkat Etmediniz ?
#30.09.2008 22:58 0 0 0
  • merak güzeldir
#11.12.2008 17:40 0 0 0