Malzemeler :

1/2 kg yağsız kuşbaşı dana eti et,
50 gr tereyağ ( ya da margarin)
2 adet havuç, rendelenmiş (çiğ)
2 adet çarliston biber (halka halka doğranmış olacak.)
1 çay kaşığı kimyon
1 orta boy kase konserve bezelye
1 orta boy patates (küp küp doğranmış olacak)
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz,
karabiber

Yapılışı :

İki su baradağı pirinci Sıcak su 1 saat ıslatalım. Ayrı bir yerde bir adet orta boy soğan, iki kaşık yağ ve Tuz ile rengi sararıncaya kadar kavurup, yıkadığınız kuşbaşı etleri katın, beraberce karıştırın. 20 dakika kadar buhar çıkarmayan bir tencerede hafif ateşte pişirin. Bu malzemeyi, geniş tabanlı bir pilav tenceresine boşaltın, daha sonra bunun üzerine biberleri tek sıra halinde dizelim, üzerine bezelyeleri ilave edelim.Daha sonra patatesleri ilave edelim. Patateslerin de üstüne ince bir tabaka havuç rendesi (çiğ) ve bir çay kaşığı kimyon serpin. Daha sonra bunların üzerine sıcak suda 1 saat ıslanmış pirinci düzgün bir şekilde, yayalım, 3 su bardağı kaynar suyu, ve yağın kalan kısmını küçük küçük parçalara ayırıp pilavın üstüne ekleyip, ağır ateşte yirmi dakika kadar, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Ateşten alıp karabiberini döküp on dakika kadar daha dinlendirin. Tencereden daha geniş bir tepsinin veya borcamın içine dikkatlice ters çevrip pilavı boşaltarak

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 473
favori
like
share
refik Tarih: 03.10.2008 17:10
tariflerin için teşekkürler SU-PERISI