Ispanaklı Bonfile

Son güncelleme: 11.11.2008 22:27
  • noimage

    Malzemeler:
    7 dilim bonfile (kaç kişi için hazırlanacaksa o adette)
    300 gr ayıklanmış ıspanak yaprağı
    1 orta boy soğan
    150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
    200 ml krema
    2 yemek kaşığı soya sosu
    1 çay kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı kekik
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz ve karabiber
    Zeytinyağımızı fırça ile sürdüğümüz tavamıza, her iki yüzüne kekik ve pul biber serpiştirdiğimiz etlerimizi dizelim, her iki tarafı kızarana kadar pişirelim. Sonra soya sosumuzu ekleyip, etlerin hafifçe çekmesini bekleyelim, kremamızı ekleyip eriyince ocaktan alalım. Ayrı bir tavada doğranmış soğanı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurup, doğradığımız ıspanak yapraklarını ekleyelim. Ispanakların rengi değişinceye kadar pişirip, çok az tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alalım. Fırın kabımıza önce etlerimizi dizip ortasına ıspanaklı harcımızı koyuyoruz, etimizin sosunu da üzerlerine döktükten sonra rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiştirip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında kaşarlarımız eriyip, hafif kızarıncaya kadar-yaklaşık 15 dakika- fırınlıyoruz. Afiyetler olsun...
#26.09.2008 08:53 0 0 0
  • AbLa Saßah Saßahta YapıLmaz ki ßu....

    Daha ak$ama Çok Var Şimdiden Açıktırıyorsun :D
#26.09.2008 08:56 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler.
#03.10.2008 18:10 0 0 0
  • Fırında her türlü yemeğin tadı başka oluyor, teşekkürler.
#11.11.2008 22:27 0 0 0