Malzemeler:
7 dilim bonfile (kaç kişi için hazırlanacaksa o adette)
300 gr ayıklanmış ıspanak yaprağı
1 orta boy soğan
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
200 ml krema
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Zeytinyağımızı fırça ile sürdüğümüz tavamıza, her iki yüzüne kekik ve pul biber serpiştirdiğimiz etlerimizi dizelim, her iki tarafı kızarana kadar pişirelim. Sonra soya sosumuzu ekleyip, etlerin hafifçe çekmesini bekleyelim, kremamızı ekleyip eriyince ocaktan alalım. Ayrı bir tavada doğranmış soğanı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurup, doğradığımız ıspanak yapraklarını ekleyelim. Ispanakların rengi değişinceye kadar pişirip, çok az tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alalım. Fırın kabımıza önce etlerimizi dizip ortasına ıspanaklı harcımızı koyuyoruz, etimizin sosunu da üzerlerine döktükten sonra rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiştirip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında kaşarlarımız eriyip, hafif kızarıncaya kadar-yaklaşık 15 dakika- fırınlıyoruz. Afiyetler olsun...