JCVD

Son güncelleme: 27.09.2008 05:10
  • JCVD (2008)


    Vizyon Tarihi: 17 Ekim 2008

    Oyuncular: Jean-Claude Van Damme,François Damiens,Zinedine Soualem
    Karim Belkhadra,Jean-François Wolff,Anne Paulicevich

    Yönetmen: Mabrouk El Mechri

    Senaryo: Frédéric Bénudis, Mabrouk El Mechri

    Müzik: Gast Waltzing

    Görüntü Yönetmeni: Pierre-Yves Bastard

    Tür: Komedi, Suç

    Yapım: Belçika, Lüksemburg, Fransa 2008 96 dakika (Renkli)

    Dil:Fransızca, İngilizce

    Dağıtıcı Firmalar: 35 Milim Filmcilik


    Jean-Claude Van Damme olmak zor olmalı! Tabi, uluslararası tanınan bir ünlü (muhtemelen dünyanın en ünlü Belçikalısı) ve artık, geçmişindeki sadece video için çekilen filmlerle şöhretine biraz da gölge düşmüş bir süperstar. Sürpriz dolu bir kariyer hamlesiyle Van Damme, JCVD'de, tüm zaaflarını gözler önüne serme cesaretini gösterip kendisini canlandırıyor. Şöhretin doğasının yarattığı bu aksiyon komedi göz kamaştırıyor.
    Van Damme'ın mali endişelerinin yanısıra başı bir de, kızının velayet davasında, çekmiş olduğu filmlerde yarattığı saldırgan karakterlerin kendisini iyi bir baba figürü olmaktan uzak tuttuğunu iddia eden avukatlarla da belada. Biraz olsun rahatlamak isteyen Van Damme, yarattığı yenilmez efsanenin hala tamamen yokolmadığı aile yuvasına, Belçika'ya döner.
    Para transferi yapmak için postaneye giden Van Damme, başrolünü oynadığı filmlerin senaryolarını aratmayan bir hikayenin içinde bulur kendini. Bir soygunun ortasına düşmekle kalmaz, üstüne üstlük bir de rehin alınır. Ancak polisin değerlendirmesi bambaşka olur. Polis, yaşadığı kaostan bunalan süperstarın artık kafayı yediğini ve postaneyi soymaya kalktığını zanneder. Bir anda suçlular ve rehine yer değiştirir. Diğer tarafta ise ünlü aktör, başına dayanmış silahın gölgesinde; göz yaşlarına boğulmuş, çelişkiler yaşayan, umutları olan sıradan bir insana dönüşmüştür. Ya yarattığı efsane? Yeniden ayağa kalkabilecek midir?


    noimage

    noimage

    noimage

    noimage
#27.09.2008 05:10 0 0 0
  • JCVD Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 27.09.2008 05:10