PES 2009

Son güncelleme: 06.10.2008 21:52
  • Konami, PES 2009′u açığa çıkardı


    Meşhur futbol oyunumuzun sonuncusu ile ilgili oyun içi görüntüler yayınlandı. Görüntüler için buraya tıklayabilirsiniz. Tabii ki ilk göze çarpan değişiklikler daha iyi,gerçekçi grafikler. Bundan başka oyunumuz yeni hareketler, yenilikçi kontrol sistemi gibi özelliklerle gelecek.
    Önceki oyunu PES 2008′in beğenilmesine karşın, yoğun eleştiriler de alan Konami acaba PES 2009′u ezeli rakibi Fifa karşısına nasıl çıkaracak?
    Oyun Avrupa'da, Sonbahar aylarında satışa sunulacak ve PC platformu dışında oyun konsollarını da ziyaret edecek (PS3,PS2,PSP ve X360)

    noimage



    PES 2009′da daha fazla lisanslı takım ve lig olacak


    noimage


    Milyonlarca hayranı tarafından merak ve sabır dolu bakışlarla beklenen yeni Pro Evolution Soccer oyununda daha önce Şampiyonlar ligi lisanslarının 4 yıl süreyle alındığını haber yapıştık. Şimdi sevindirici olan ise PES 2009′da daha fazla lig ve takımın lisanslı olarak yer alacağının duyurulması.
    Buna göre The Dutch Eredivisie (Hollanda Ligi) ve French Ligue 1 (Fransa 1. ligi) tümüyle oyuna aktarılacak. Henüz Premier ligi lisanslarının tamamı alınamamış olsa da KONAMI'nin lisans konusuna verdiği önem dikkati çekiyor. KONAMI bu kez az lisanla iyi oyun yapmak yerine hem iyi oyun hem bol lisanslı (dolayısıyla gerçekçi) bir oyun yapmak istiyor anlaşılan. Zaten kimsenin de "Romaldinho" adlı bir futbolcuyla havaya girmesi beklenemezdi .
    Bunların dışında Barcelona, Real Madrid, Inter Milan, FC Porto, Manchester United, Chelsea ve Liverpool gibi yıldız takımlar ise aynen oyunda yer alacak.
    Son olarak Türkiye Süper Ligi ve takımlarının da lisanslanarak oyuna dahil olmasını arzu ettiğimizi bildirelim. Tabii orjinal oyun satışlarının bu konudaki önemini unutmadan


    Konami yaptığı açıklama ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nin lisansını 4 yıl boyunca satın aldığını duyurdu. Konami bunun yanında Liverpool ve Manchester United takımlarının lisanslarını da aldığını açıklamasında belirtti. PC, PS3, Xbox 360, PSP, Wii ve PS2 platformları için geliştirilen Pro Evolution Soccer 2009 Avrupa'da 15 Ekim 2008 tarihinde piyasaya sürülecek.


    noimage


    Bu aralar tüm Dünya Euro 2008′le çoşarken, Konami yeni PES oyunu hakkında ilk detayları açıkladı. Bir Nihat'ı, bir Semih'i, bir Arda'yı istatistikleri ve güçleri artırılmış bir şekilde görmek için sabırsızlanıyorum.
    Hangimiz PES 2009 için sabırsızlanmıyor k!? Her sene PES oyunu çıkar, ve her sene oynanır. İyi ya da kötü, bu böyledir. Bana göre 2008 kötüydü, 2007 (PES6) serinin tavan oyunuydu. Cem'e göre 2008 süperdi Göreceli bir kavram olsa gerek PES .

    noimage


    Bu sene ise her türlü platform PES'in mükemmelliğine doyacak (benim gibi külüstür PC sahipler hariç). PS3, Xbox360, PX, PsP ve PS2 olmak üzere 5 platformda PES çoşkusu yaşanabilecek. Asıl olay, her sene bir derece daha güzelleşen grafiklerde. İlk yayınlanan resimleri sağda solda (evet, bu yazının sağında solunda) görüyorsunuz. Konami grafiklerin gerçeğe daha da yaklaştığını söylüyor, resimler ile bunu tasdikliyor. Söylediklerini inkar etmek elde değil.

    noimage


    Konami, oyuncuların hiçbir oyundan gerçek maç çoşkusunu tadamadıklarını da ekliyor. Bu çoşkuyu PES ile yaşatmak için çabaladıklarını, ve oynanıştaki hataları düzeltmeye çalıştıklarını söylüyor. Çok iyi hatırlarım, PES'in yapımcısı Japon amcanın bi sözü vardı biz PC sahiplerine; "PES 2008′i bu sene PS3 ve Xbox 360 olmak üzere 2 platforma daha uyarlamaya çalıştık. Kısıtlı zaman da PC versiyonunu mükemmelleştiremedik. İlerki oyunlarda böyle olmayacak" demişti. Unuttum sanma Capon amcaaa (adını unuttum ya adamın, işte bu beni çok hüzünlendiriyor, Shinobi gibi bişeydi sanırım).

    noimage


    Peki, ben neler mi bekliyorum :D


    Grafik güzelleştireceğiz diye oynanış mahrum bırakılmayacak.
    Takımların ve oyuncuların güçleri gerçekci olacak (Siz Arda'mı dünya yıldızı yapmayınav tüfeğim hazır) :D
    Oyuna ekstra takımlar eklenecek. Mesela, formula 1 yarışcılarının takımı, basketcilerin takımı gibi (abartı oldu bu istek)
    FİFA da olduğu gibi "Be Pro" tarzı oyun modları olacak. Bazen topu yöneteceğiz, bazen sadece tek bir futbolcuyu, bazen sadece seyirci olacağız, bazen su satan satıcı :D
    Sivasspor güçlü bir ekip olacak. :D
    Avrupa şampiyonasını.
    Bu kadar!

    noimage



    noimage
#27.09.2008 21:06 0 0 0
  • Oyurn GrafikLeri ÇoooK GüzeL

    Ama Pc'de Maç Yapmayı ßeceremiyoruM :D DogruSu En Son 5 Sene oLdu OynayaLı :D

    SagoL HakaN
#28.09.2008 09:27 0 0 0
  • futbolla ilgilenenler bence oynamalı...
#06.10.2008 21:52 0 0 0