Toprak Sergen, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Ankara Üniversitesi, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Yönetmenliği Bölümü'nü bitiren Sergen, Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde ön lisans yaptı. TRT'de radyo sunuculuğu, tv program yapımcılığı gibi görevlerde bulundu. Kısa bir süre Trabzon Devlet Tiyatrosunda, özel tiyatrolarda çalıştı. Televizyon reklam filmlerinde, kliplerde ve sabah kuşağı, yarışma programlarında yer aldı, seslendirme çalışmaları yapıyor. "Albüm" adında bir müzik albümü de çıkaran Toprak Sergen, sanatçı Semih Sergen'in oğlu olup, sinema ve dizi filmlerde rol almayı sürdürüyor.



Ödülleri



"Kırık Zar" Filmi ile Avşa Film Festivali
2001 En İyi erkek Oyuncu Ödülü


"Ay Işığında Saklıdır" filmi ile İletişim Fakültesi
2000 En İyi Erkek Oyuncu ödülü.


"Aşkın Dağlarda Gezer" dizisi ile Magazin Gazetecileri Derneğinden
2000 En İyi Dizi ödülü.




Filmografisi



Başımın Belası - 2007
Yalancı Yabancı - 2006
Gelin - 2006
Düşler ve Gerçekler - 2005
İçerideki - 2002
Romantik - 2002
Avcı - 2001
Şöhret Tutkusu - 2000
Kırık Zar - 2000
Gelinlik Kız - 2000
Zümrüt / Gözlerim Aklına Gelirse - 2000
Dedelerimi Evlendirirken - 2000
Kara Kentin Çocukları - 1999
Baba - 1999
Aşkın Dağlarda Gezer - 1999
Herşey Oğlum İçin - 1998
Öldürme Üzerine Küçük Bir Film - 1997
Baba Evi - 1997
Sırtımdan Vuruldum - 1997
Ay Işığında Saklıdır - 1996
Kara Melek - 1996
Melek Apartmanı - 1995
Bizim Aile - 1995
Sonradan Görmeler - 1994





Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2066
favori
like
share