Yasemin Alkaya (d. 1964 - İstanbul) Tiyatro ve sinema sanatçısı.
Ankara Konservatuvarında bale eğitimi alan sanatçı, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. Bir çok oyunda rol aldı. "Oyuncular Tiyatro Grubu" adı altında bir topluluk oluşturan Alkaya, yapımcılık, senaryo ve yönetmenlik üzerine de çalışmalarda bulundu. Fotomodellik yaptı. Halen, adını senaristi, yapımcısı v eyönetmeni olduğu bir filmden esinlenerek verdiği bir kafeteryanın sahibidir.





Ödülleri

4. Ankara Film Festivali, 1992, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Kurt Kanunu
33. Antalya Film Şenliği, 1996, En İyi Kadın Oyuncu Mum Kokulu Kadınlar



Filmografisi

5. Kat - 2005
Başımıza Gelenler - 2002
Zümrüt Gözlerim Aklına Gelirse - 2000
Muhallebicinin Oğlu - 2000
Vizontele - 2000
Zümrüt - 2000
Gözlerin Aklıma Gelirse - 2000
Çatısız Kadınlar - 1999
Ölmeye Yatmak - 1997
Mum Kokulu Kadınlar - 1996
Tutkular - 1995
Babam Askerde - 1994
Denize Hançer Düştü - 1992
Kurt Kanunu - 1991
Uçurtmayı Vurmasınlar - 1989
Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal - 1989
Yer Demir Gök Bakır - 1987
Yaprak Dökümü - 1987
Kadının Adı Yok - 1987
Asiye Nasıl Kurtulur? - 1986

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1480
favori
like
share