Malzemeler :

4 adet hazır lavaş ekmeği
-2 adet tavuk göğsü fileto
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 adet orta boy kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1-2 adet kırmızı dolmalık biber
-1-2 adet yeşil biber
-1 çay kaşığı domates salçası
-3-4 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
-tuz, karabiber, kırmızıbiber
-1 tatlı kaşığı kekik
-2 adet orta boy domates
-3-4 adet kıvırcık marul yaprağı

Yapılışı :

Tavuk eti yıkandıktan sonra nohut büyüklüğünde küçük parçalar halinde doğranır. Kuru soğan ve sarımsak incecik doğrandıktan sonra sıvıyağda kavrulur. Daha sonra üzerine yine küçük parçalar halinde doğranmış kırmızı ve yeşil biber sonra da tavuk etleri ilave edilir. Salça ve baharatları da eklenip tavuk etleri pişinceye kadar kavrulmaya devam edilir. Ocaktan alındıktan sonra karışımın üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir . Bu arada dometesler ve kıvırcık yaprakları da ufak parçalar halinde doğranır. Lavaş ekmekleri teflon tavada arkalı önlü ısıtıldıktan sonra içerisine tavuklu harçtan yeteri kadar konur ve üzerlerine de doğranmış olan domates ve kıvırcık yaprakları yerleştirilir ,sıkıca sarılarak dürüm yapılır.


Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 1401
favori
like
share
YokUm17 Tarih: 16.11.2008 18:50
tşkler
Nerqish Tarih: 05.10.2008 17:03
[COLOR="SlateGray"]Eline saglik hayatim
Mantıklı Tarih: 05.10.2008 16:37
SAĞOL