BOHÇADA PİLAV

Son güncelleme: 03.10.2008 16:07
  • Malzemeler:

    - 1 kase ayıklanmış,
    haşlanmış tavuk eti,
    - 1 su bardağı pirinç,
    - 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
    - 1 yemek kaşığı kuş üzümü,
    - 1 çay kaşığı tarçın,
    - 3 yemek kaşığı tereyağ,
    - 1 tatlı kaşığı tozşeker,
    - 2-3 adet yufka,
    - Tuz, karabiber,
    - 1 su bardağı tavuk suyu,
    - 1 adet havuç.

    Yapılışı :

    Dolmalık fıstığı, pirinci ve kuş üzümünü tereyağında kavurun. Havucu rendeleyip ilave edin. 1.5 bardak su ilave edip, pilav gibi pişirin. Tavuk etlerini ilave edin. Yufkaları dört parçaya bölün. Bir kase içine yerleştirip, içine yeteri kadar pilav doldurup, katlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine biraz yağ sürün. Orta hararetli fırında pişirin. Piştikten sonra tavuk suyunu böreğin üzerine kaşıkla serpin. Böreği sıcak ama kapatılmış fırında 5-10 dakika suyunu çekinceye kadar bekletin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.


#03.10.2008 15:54 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine saglık
#03.10.2008 16:07 0 0 0