Malzemeler :

Yarım kilo hamsi
-1 su bardağı pirinç
-1 demet pazı
-Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
-Yarım kahve fincanı kuş üzümü
-Kuru nane-tuz
-karabiber-yenibahar
-2 ad soğan
-1 ad limon.

Yapılışı :

Pirinci sıcak tuzlu suda bekletip süzün.Soğanları kıyın.Bir tencerede zeytinyağı pirinç soğan ve tuzu kavurun.Kuş üzümü ve fıstıklarıda ilave ederek kavurmaya devam edin.1 bardak sıcak su ilave edin.Pişirin.Yenibaharı karabiberi ilave edin.Dinlenmeye bırakın.Hamsileri kılçıklarını çıkarıp küçük küçük doğrayın.Pazıyı tuzlu suda haşlayın.Soğuk sudan geçirip süzün.Soğuyan dolma içine hamsileri ilave edip karıştırın.Pazı yapraklarının içine harcı koyup sarın.Tencereye dizin.Üzerine 1 bardak ılık su koyun.Ağır ateşte suyu az kalana kadar pişirin.Limon dilimleriyle servis yapın.


Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 449
favori
like
share
Garip07 Tarih: 04.10.2008 20:29
maraba yaptiracam bu tarifi eli yatkindir ben bilirim :78:

sagolasin superisi..