Tazyikli Su ile Uçan Araba

Son güncelleme: 04.10.2008 02:25

  • Tazyikli suyla rekor
    Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi inanılmaz bir rekor denemesine imza atarak bir ton 100 kiloluk arabayı suyun kaldırma gücüyle 4 metre havaya kaldırdı. İlginç denemeyi başarıyla tamamlayan itfaiye ekipleri çocuklar gibi sevindi.

    Almanya'da daha önce bir aracın aynı yöntemle 2 metre yükseğe kaldırılmasını gören Bursa İtfaiye ekipleri yeni bir rekor denemeye karar verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın önderliğinde çalışmalara başlayan ekip, özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'İddiaya var mısın?' programına başvurdu. 4 ay önce çalışmalara başlayan itfaiye ekipleri tüm hazırlıkları tamamladıktan sonra dün gece muhteşem gösteriye imza attı. Kültürpark içinde gerçekleştirilen muhteşem gösteride 6 itfaiye aracı hazır bulundu. 36 ton su kullanılarak yapılan ilginç rekor denemesinde 1 ton 100 kiloluk bir otomobil 16 Bar basınç verilerek 4 metre havaya kaldırıldı. Yeni bir başarıya imza atan Bursa İtfaiyesi erleri çocuklar gibi sevindi.


    Bu denemenin arkadaşları kesmediğini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, "Arkadaşlar şimdi de otobüs uçuralım diyorlar" dedi.


    Bu denemeyle Guiness Rekorlar Kitabı'na aday olup olmayacakları sorusuna ise Yalın, "Sanırım Guiness Türkiye temsilcisi Orhan Kural bu gösteriyi izledikten sonra bizimle irtibata geçecektir" şeklinde cevap verdi. Gösteriyi çok sayıda vatandaş da izledi. Vatandaşlar itfaiye ekiplerine alkışlarıyla destek verdi.

    Kaynak:mynet
#04.10.2008 02:25 0 0 0