W Beyaz Saray

Son güncelleme: 04.10.2008 20:48
  • W: Beyaz Saray (2008)


    Vizyon Tarihi: 14 Kasım 2008

    Oyuncular: Josh Brolin,James Cromwell,Elizabeth Banks,Thandie Newton,
    Jesse Bradford,Richard Dreyfuss,Scott Glenn,Ioan Gruffudd,Ellen Burstyn

    Yönetmen: Oliver Stone

    Senaryo: Stanley Weiser

    Görüntü Yönetmeni: Phedon Papamichael

    Tür: Biyografi,Dram,Komedi

    Yapım: ABD , Hongkong

    Dağıtımcı Firma: UIP


    Teksas kökenli, Yale mezunu, geçmişin uslanmaz alkoliği, bugünün ağzına içki koymayan tövbekarı George W. Bush'un sayısız özelliği vardır ama en bilinenlerinden birisi sıkı bir beyzbol hayranı olmasıdır. Beyzbolun zarafet ve inceliğini her zaman takdir etti; bu oyunun şans ile beceriye aynı anda yer veren özelliğine saygı duydu. Eğer hayatı farklı yönde gelişseydi ortakları arasında yer aldığı Texas Rangers beyzbol takımının başarısı için mücadele edecek, belki de beyzbolla ilgili bir iş yapacaktı. Ancak bunun yerine çok farklı bir iş edindi, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı oldu.

    Saygın ailesinin günah keçisi olarak tanınan bu sıradışı adamın Özgür Dünyanın Liderliği'ne yükselişi nasıl gerçekleşti?

    "W" hayatını kendi kişisel şeytanlarıyla mücadele ederek geçiren, babasının gölgesinde kalmamak için mücadele veren George W. Bush'un öyküsünü anlatır. 40 yaşına kadar hatadan hataya koştu, 40 yaşına gelince Tanrı'yı buldu ve inanılmaz bir dönüşüm geçirdi. Bu dönüşüm onu Beyaz Saray'a yönlendirdi. Tıpkı kendisinden önce ABD Başkanı olan babası gibi Ancak buna rağmen eski başkan babası George Bush Sr'ın gözüne tam olarak girmeyi hiçbir zaman başaramadı.

    George W. Bush'un başkanlık dönemiyle ilgili çeşitli tartışmalar var. Bazıları onun herşeye rağmen başarılı olduğunu düşünürken bazıları elindeki fırsatı harcadığı düşüncesinde George W. Bush'un başkanlık dönemi tüm dünyada şiddetli tartışma, çekişme, kavga ve savaşlar dönemi olarak anılacak.


    noimage

    noimage

    noimage

    noimage
#04.10.2008 20:48 0 0 0