Malzemeler

50 gr. Yağ
Yarım kilo kırmızı mercimek
4 su bardağı su
Yarım adet orta boy havuç
1 adet iri soğan
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım çorba kaşığı çörek otu
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz

Üzeri için
25 gr. Yağ
Yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber

Hazırlanışı

Kırmızı mercimeği ayıklayalım ve birkaç su yıkayalım. Basınçlı bir tencereye alıp üzerine doğranmış havuç, tuz ve 4 su bardağı su ekleyelim. Mercimek hamur gibi olana dek pişirelim. Başka bir tencerede Yağ’ı eritelim. Üzerine rendelenmiş soğanı ve limon kabuğunu ekleyerek malzemeyi pembeleştirelim ve pürüzsüz bir görünüm kazandıralım. Üzerine çörek otunu ve kimyonu ekleyip karıştıralım. Mercimekli püreyi servis tabağına alalım. Üzeri için; Yağ’ı eritip kırmızıbiber ekleyelim. Hemen ateşten alıp pürenin üzerine gezdirelim. Soğuk servis yapalım.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 446
favori
like
share
Nerqish Tarih: 14.10.2008 23:05
[COLOR="SlateGray"]Eline saglik hayatim
Şayeste Tarih: 13.10.2008 14:59
Keşke bi resmi olsaydı..
merak ettim..