2008-2009 kış makyajı trendi

Son güncelleme: 06.10.2008 21:41
  • Modern kadının vazgeçilmez zırhı makyaj yeni sezonda da iddialı renklerle kadınlara hizmet etmeye devam ediyor. Bu yılın sonbahar kış makyaj modası kadını; kışkırtıcı, kadınsı, mükemmeliyetçi, zevkli ve sofistike bir hale getirmek için tasarlanmış.

    Yaz makyajında öne çıkan gözler, yeni sezonda yerini dudaklara bırakıyor. Özellikle kışkırtıcı görünümlü dolgun dudaklar, sezonun en iddialı ayrıntılarından. Kırmızı, dudak makyajında en çok kullanılan renk olmaya devam ediyor.

    2007 - 2008 sonbahar kış sezonunda dudaklarda parlak ve pastel renkler daha az kullanılıyor. Kadınsı dudaklar ön planda Rujlarda hâkim tonlar; koyu kırmızı, bordo ve mavi tonlar. Uçuk pembe her sezon olduğu gibi kullanılmaya devam edecek. Gloss'lar da dudak makyajının vazgeçilmezlerinden.

    Göz makyajında ise buğulu ve kışkırtıcı makyajdan vazgeçemeyenler için yoğun göz makyajı trendi sürüyor. Gözlerde mor ve mavi tonlarının yanı sıra; yeşil, kahve ve sarı tonları dikkat çekiyor. Kısaca kırmızı ile vurgulanan dudaklar, bronza çalan göz kapakları, eye liner'la belirginleştirilmiş gözler ve yumuşak pembeyle aydınlanmış elmacık kemikleri bu sezon ön plana çıkacak ayrıntılar arasında

    Makyaj yaparken unutulmaması gereken kurallardan biri de yüze ve cilt rengine uygun makyaj yapmak. Moda renkleri yüz biçiminize uygun makyajla birleştirerek harika bir görünüm yaratmanız mümkün

    Kare Yüz
    Kare yüzlüler; yüze yumuşak bir ifade vermek ve yüze sertlik katan açıları ortadan kaldırmak için canlı renkler kullanarak dikkati yüzün orta bölümüne çekmeliler.

    Köşeli Yüz
    Köşeli yüzlerde de, kare yüzlerdekine benzer sert ve açılı bir ifade vardır. Yüze daha derin ve yumuşak bir ifade vermek için kemikli bölümlerin geri plana çekilmesi gerekir. Bunun için koyu renk fondöten kullanılarak gölgeleme yapılır. Ortaya çıkması istenen kısımlar ise açık renk fondöten kullanılarak aydınlatılır.

    Oval Yüz İdeal yüz şekli olarak benimsenen oval yüz, yanaklarda genişleyip, çenede incelen yüz şeklidir. Oval yüz, düzeltme istemeyen tek yüz şeklidir. Dikkat edilmesi gereken tek husus köşeli çizgilerden kaçınmak ve çizgileri olabildiğince yuvarlak uygulamaktır.

    Üçgen Yüz Üçgen yüzlerde alın bölümü dar, çene bölümü geniştir. Alnı ortaya çıkarmak için açık renk fondöten kullanılmalı ve bu bölge aydınlatılmalıdır. Alın bölümü aydınlatılırken özellikle göz kenarları ve şakaklar da unutulmamalıdır. Çene bölümünü geri çekmek için koyu renk fondöten kullanılıp bu bölge gölgelenir.

    Yuvarlak Yüz
    Yuvarlak yüzlerde daha alımlı bir makyaj için yüzün dış bölümlerine mutlaka müdahale edilmelidir. Özellikle çene ve elmacık kemikleri belirgin hale getirilmelidir. Bu tür işlemleri yapabilmek için cilt rengine uygun açık ve koyu olmak üzere iki fondötene ihtiyaç vardır. Yüze ten rengine uygun fondöten uygulandıktan sonra baz fondötenin 1,5 - 2 ton koyusu ile görüntüsü yumuşatılmak istenilen yerler gölgelenir.
#05.10.2008 20:52 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler Nerqishcigim.
#05.10.2008 21:13 0 0 0
  • ehh iste:==}
#06.10.2008 02:16 0 0 0
  • güzel bir paylaşım bayanlar için..teşekkürler...
#06.10.2008 21:41 0 0 0