Gereçler:
1 KG.Elma (5-6 tane)
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker 1 paket kremşanti
pakette yazar gerektiği kadar süt ya da kremşanti yerine kaymak ta olabilir.
1 su bardağı fındık yada ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
Yapılışı:
Elma kabukları soyulacak içi ayıklanacak ve ortadan ikiye bölünecek,yayvan bir tencereye dizilip 1 bardak su,1 bardak şeker ve 1 çorba kaşığı tarçın ekletilip orta ateşte 5-10 dk.kaynatılacak.kaynadıktan sonra borcama yada tepsiye dizilip ortalarına harmanladığımız fındık ve üzüm konulacakve tepsinin kenarından azar azar şerbet dökülecek.180 derecede üzüm ve fındıklar kızarıncaya kadar pişirilecek.soğuduktan sonra ister kremşanti ister kaymak ile servis yapılacak.
Servis Önerileri:
kişi başına iki adet elma konulması ve elma üzerine birazda şerbet eklenmesi hoş olacaktır.kremşanti ister elma üzerine isterse yanına konulabilir.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
elmaları kaynattığımız şerbetin birazını harmanladığımız üzüm ve fındık ile karıştıralım ki kuru olmasın..

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 976
favori
like
share
DİDEM Tarih: 28.02.2006 21:16
çok hafif bir tatlı, teşekkürler
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 21:06
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 10.01.2006 01:00
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:38
emeklerine sağlık mardinli kardeş
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:15
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
casper Tarih: 15.12.2005 17:29
Paylaşımın için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 07.12.2005 21:06
eline emeğine sağlık
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 13:55
ElleRINE SAglik....!
keto_41 Tarih: 12.10.2005 01:39
tessekurler