Gereçler:
1/2 litre süt
1/2 litre su
1 paket margarin
1 paket irmik
750 gram şeker
fıstık
Yapılışı:
Süt,su,şeker ve margarini derin bir tencerede kaynamaya bırakırız.Başka bir tencerede irmiği ve fıstığı kuru olarak kavururuz.İrmik kavrulduktan sonra kaynayan şerbetimizi üzerine döker ocağımızı kapatırız.Tencerenin ağzına kağıt havlu sıkıştırarak kapağını kapatırız.45 dakika hiç açmadan bekleriz.45 dakika sonra kapağı açıp helvamızı karıştırırız.Sonra 15 dakika daha dinlendirip servis yaparız.


Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Şerbeti ilk döktüğümüzde çok sulu olduğunu düşünebiliriz.Ama telaşlanmayalım.Çünkü bu suyun hepsini irmik çekecektir.
:1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 727
favori
like
share
refik Tarih: 28.02.2006 22:56
teşekkürler tarifleriniz için
DİDEM Tarih: 28.02.2006 22:55
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 21:12
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:54
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:30
ellerine sağlık mardinli hemşerim.Hep tarif veriyorsun.İnsan birgün de derki buyrun yaptım ikram edeyim
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:26
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
merkon Tarih: 06.12.2005 17:04
tarif için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 05.12.2005 00:36
tarif için saol arkadaşım
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 13:55
ElleRINE SAglik....!