Grup Yade

Son güncelleme: 07.10.2008 19:04
NaZ NaZ foto

  • Mehmet Doğan


    Grup Yade elemanlarından Mehmet Doğan 1975 yılında Berlin'de doğdu. Aslen Kahramanmaraş'lı olan sanatçımız Realschule Okulu'nu bitirdikten sonra başta soul müziği olmak üzere 5 yıl profesyonel ses eğitimi ve dans dersleri aldı.Oğlak burcu olan Mehmet Soul R'n-B müziği ve Türk pop müziği hayranı.Grupta Tenor sesle şarkı söylüyor, İyi dans ediyor.Tüm amacı Türkiye'ye "YADE" grubuyla Türk popu ile Amerikan Soul R'n-B müziğinin birleşimi olan alternatif bir müziği tanıtmaktır.Hobileri sinemaya gitmek, müzik dinlemek, dans etmektirTek korkusu ise Uçaktır.



    HAKAN YAVAŞ

    Hakan Yavaş 1975 yılında Berlin'de doğdu.Türkiye vatandaşı olan Hakan'ın Ailesi Balıkesir'den Almanya'ya gitmiştir.Hakan'ın burcu Balık..Hakan da Mehmet ile aynı okuldan mezun oldu.Mehmet ve Taner'le birlikte 5 yıl profesyonel ses ve dans eğitimi aldı.. Soul R'n-B müziği ve Türk pop müziği hayranıHakan'ında isteği grubuyla beraber müziğini Türkiye'ye tanıtmakArkadaşlarıyla eğlenmeyi çok seven Hakan başta futbol olmak üzere her tür spora ilgi duyuyor..



    TANER EKMEKÇİ

    Taner Ekmekçi'de Grup arkadaşları gibi 1975 yılında Berlin'de doğdu.Kova burcu olan genç sanatçı Rize kökenliTaner'de arkadaşları ile aynı okulu bitirdi..O da Soul müziği ve Türkçe Müzik olmak üzere 5 yıl profesyonel ses eğitimi ve dans dersleri aldı..Grupta tenor sesle şarkı söylüyor ve iyi dans ediyor.O'nun da arkadaşları gibi tek bir amacı var , müziğini öncelikle Türk halkına tanıtmak.Sanatçımızın hobileri arasında müzik dinlemek,her tür spor Yapmak ve Tv de futbol maçı izlemek bulunuyorFobileri ise fare ve yarasa

    Şimdi Yade Grubu'nu ve yaptıkları müziği kendi ağızlarından dileyelim dilerseniz; "Biz, YADE grubunun kurucuları Mehmet, Taner ve Hakan. Hepimiz 1975 doğumluyuz, 18 yıl önce tanıştık ve çocukluğumuz birlikte geçti. Bizim için arkadaş kavramından çok kardeş kavramı geçerli. Üçümüz bir bütünüz, birbirimizi tamamlıyoruz. Üçümüze de hitabeden müzik soul müziği..Müzik gönülden geldiği ve gönülden söylendiği için bu noktada birleşmemiz çok önemli. Soul müziğin kaynağı Afrika olup oradan Amerika'ya kadar yayıldı.Daha sonra birtakım yenilikler ilave edilerek modernleştirildi. Soul Müziği incelendiğinde Doğu ile bir tür bağlantısı olduğu görülür. Soul müzikteki davul sesi Türk müziğinde kullanılan darbuka sesine benzetilebilir.. Bu nedenle de Türkçe'nin yapısı soul müziğine uygun düşmekte. Çünkü her iki müzik türünde de müzik öğelerinin görevi aynı..

    YADE grubunun değişik bir stili var. Grup, müziği duygu yüklü olarak içten gelen bir şekilde ve değişik bir şekilde sunmak istemekte..Yade grubu işbirliğine büyük önem vermekte ve bunu "birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz için " fikriyle yapmakta.. Grubumuzun üyeleri kendilerini doğal,yaratılmış oldukları şekilde göstermekte, 18 yıllık dostluktan kaynaklanan bir benzerlik var aramızda .İyi ve kötü günde birbirimiz için varız..

    YADE grubu için müzik herşeydir, çünkü müzik kalpten gelmektedir. Bizim en çok benimsediğimiz müzik soul/R'n-B müziği. Bu müzik türünü uygulama isteğimiz 8 yıl önce başladı. Önce soul /R'n-B müziği alışılageldiği gibi İngilizce yerine Türkçe söylemek istedik. Daha sonra da bu tür müzikte beste yapmaya başladık. Böylece soul /R'n-B müziğini Türkçe olarak sunabilecektir.

    İlk üç yılı grup üyeleri olarak kendimizde belirli bir yetenek keşfetmekle geçirdik.Belirli yarışmalara katılıp kendimize bir hedef koyduk ve hedeflere ulaştık. İnsanın belirli bir hedefi olduğunda, disiplinli bir şekilde bu yönde çalışmakla bu hedefe ulaşabileceğini gördük. Bir dans yarışmasında veya müzik yarışmasındaki başarı küçük bir başarı sayılsa da her birimiz için bu başarıların önemi büyük oldu. Birbirimizi uzun zamandır tanıdığımız için de bu başarı bizim için bir motivasyon oldu. Grup üyelerinin her birinde müzikte gerekli olan "püf noktasının" mevcut olduğunu anladık. Bu nedenle bazı hobilerimizden vazgeçmek zorunda kaldık ve hayatımızda sadece spora ve müziğe yer verdik.
#07.10.2008 19:04 0 0 0