1937 yılında Ankara'da doğdu. Sanat hayatına tiyatro ile başlayan Parscan, uzun yıllar Şehir Tiyatroları bünyesinde bir çok oyunda rol almıştır. 2001 yılında emekli olan sanatçı, ayrıca sinema ve dizi filmlerde de oynamıştır. Aynı zamanda seslendirme sanatçısı olan Devrim Parscan, birçok filmde seslendirme yapmanın yanısıra, üç filmde dublaj yönetmenliğini üstlenmiştir.


Rol aldığı bazı oyunlar

Sarıpınar 1914
12 Öfkeli Adam
Beş Katlı Binanın Altıncı Katı
Suçlu mu Şuçsuz mu
Gazete Gazete
Kedi


Filmografisi

Naciye'yi Kim Sevmez - 2005
Kızma Birader - 2005
Sil Baştan - 2004
Kurtlar Vadisi - 2003
Seni Yaşatacağım - 2002
Bizim Aile - 2001
Herkes Kendi Evinde - 2000
Cumhuriyet- 1998
Sibel - 1998
İlk Aşk - 1997
Zehra Ana - 1996
Köşe Kapmaca - 1996
Kurtuluş - 1996
Çiçek Taksi - 1995
Yolcu - 1994
İskilipli Atıf Hoca - 1993
Bir Kadın Yüzü - 1993
Kızımı Arıyorum - 1993
Zirvedekiler - 1993
Varyemez - 1991
Madde 438 - 1990
Dehşet Gecesi - 1989
Polis Dosyası - 1989
Hünkarın Bir Günü - 1989
Biz Ayrılamayız - 1988
Mazideki Kadın - 1986
Savunma - 1986
Taçsız Kraliçe - 1984
O Kadın - 1982
Tanrıya Feryat - 1980
İşte Bizim Hikayemiz - 1978
Sayılı Dakikalar - 1965
Küçük Hanımın Kısmeti - 1962
Küçük Beyefendi - 1962

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 306
favori
like
share