Allah mühlet verir ihmal etmez

Son güncelleme: 16.10.2008 08:57
  • Alemlerin terbiyecisi olan ALLAHa hamd-ü senalar olsun. Alemlerin sevgilisi olan Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)ya ailesine ve ashabına salat ve selam olsun.

    Vadiyi boş sandılar, aslan kesildiler, aydın kesildiler, kendilerini bizlere senelerdir kurtarıcı diye tanıttılar. Kurtarıcı rolünde oynadılar. Bizde koyun etiyle beslendiğimiz için takıldık onların peşine gidiyoruz. Senelerdir sırtımızdan geçiniyorlar. Yatlar, katlar sahibi oldular. Karga olduklarını hep gizlediler bizden. Gak dediler ama biz hak anladık. Leşlere götürdüklerini gördüğümüz halde yok canım olur mu öyle şey bunlar okumuş aydın insanlar, hiç bizi leşlere götürürler mi?

    Takiyye dedik avuttuk kendimizi, senelerimiz gitti kimler geldi kimler gitti! Avukat olun, hakim olun, mühendis olun, savcı olun aydın olursunuz dediler. Hoca olmayın, hafız olmayın gerici olursunuz dediler. Bunlarla beraber ALLAHı ve Peygamberi unutturdular. Ahlakımız gitti, hayamız gitti, edebimiz gitti, sevgi yerine menfaatler bitti kalbimizde! Ufacık beyinleriyle bir şey yapıyoruz ve yapacağız dediler.

    Ama ALLAHın ve Resullullahın kuralını taktiğini bıraktılar, beğenmediler.Mekke müşrikleri Ebu cehiller Ebu Lehebler Peygamberimiz (s.a.v)e geldiler ve dediler ki: Ya Muhammed (s.a.v.)! Mal istiyorsan bütün mallarımız senin olsun, kadın istiyorsan hanımlarımız ve kızlarımız senin olsun, reislik (başbakanlık) istiyorsan gel seni Reis yapalım başkanımız ol. Ama bizim kendi ellerimiz ile yaptığımız şu putlarımıza laf söyleme. Ve kainatın Efendisinin verdiği cevaba bakın! Bir alime ayı bir elime güneşi verseniz ben bu davadan vazgeçmem.

    ALLAHım bu şuuru, bu samimiyeti ve bu ciddiyeti bizlere de ikram etsin. (Amin) ALLAHın ve Resullulahın yolunu kuralını ve taktiğini terk edersen Musa (a.s)ın kavmi gibi yerinde sayarsın. Kısaca kıssayı anlatayım size. ALLAH (c.c.) Musa (a.s.)ya dedi ki Ya Musa! Filistine girin, muhakkak ki galip olacaksınız.O zaman Filistinin feth edilmesi gerekiyordu. Filistin de yaşayan insanlar iri yarı ve cüsseli insanlardı. Zahiren güçlü görünüyorlardı. (teknoloji hesabı gibi)

    Musa (a.s) ALLAHın emrini kavmine söyleyince ALLAH (c.c.) Filistine girmemizi ve muhakkak galip olacaksınız buyurdu deyince Yahudi milleti ve bu zihniyette olan insanlar dediler ki:

    -Ya Musa! Sen ne dediğinin farkında mısın? Görmüyor musun adamların boylarına poslarına ve güçlerine (teknolojilerine?) biz onlara karşı savaşamayız. Ya Musa! Sen ile ALLAHın gitsin savaşın onlarla. Musa (a.s.):

    -Peki siz ne yapacaksınız? dedi.

    -Biz burada yatcağız dediler.

    Bu davranışlarından dolayı ALLAH (c.c.) onlara kırk sene yerinde sayma cezası verdi. Çöldeler sabah kalkıyorlar, gidiyorlar, gidiyorlar, gittiklerini zannediyorlar. Akşam olup yatıyorlar. Sabah kalktıklarında ise bakıyorlar ki aynı yerindeler. Tam kırk sene böyle devam ediyor ve neticede bunların hepsi ölüyor, onların yerine gelen nesil ALLAH (c.c.)ı ve Peygamberi dinliyorlar ve Filistine girip bir günde Filistini feth ediyorlar. O koca adamları yerle bir ediyorlar.

    Taviz vererek ALLAH için bir hizmet yapacağım, bir şeyler yapacağım diyorsan diyenleri görüyor ve duyuyorsan bil ki kendini kandırırsın, senelerin boşuna gider. Ve sıkıntılar hep devam edecektir. Taviz vererek yapsaydı Resulullah (s.a.v) yapardı. Derdi ben bunların Reisi (başkanı) olayım ve bunları yavaş yavaş müslüman yaparım ve eziyet gören işkence gören haksızlık gören (başörtüsü) Müslümanlara kolaylık sağlarım diyebilirdi.

    Ama Peygamberimiz (s.a.v) böyle yapmadı. Çünkü ALLAHın kuralı sünnetüllah bu değildi. Peki ALLAH neyi istedi de Resulullah ve Ashabı Kiram bunları yerine getirip ve bu nuru tüm dünyaya yaydılar. İşte yaptıkları kural ALLAHımız buyuruyor: ALLAH içinizde iman edip salih amel işleyenlere (üç şeye) söz veriyor:

    1-) Sizden öncekileri nasıl yeryüzüne halife (söz sahibi) kıldıysam sizi de onlar gibi halife kılacağım

    2-) Razı olduğum dini (İslam dinini) kuvvetlendirip (rahat bir şekilde yaşayacaksınız)

    3-) Korkularınızı emniyete çevireceğim. (Nur suresi 55. ayet)
#10.10.2008 23:26 0 0 0
  • Paylaşımınız için teşekkür ederim elleriniz dert görmesin. inşallah...
#10.10.2008 23:36 0 0 0
  • ÇOK GÜZEL Bİ YAZI ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM
#11.10.2008 14:56 0 0 0
  • Allah razı olsun çok güzel paylaşım...
#11.10.2008 15:11 0 0 0
  • ALLAH razi olsun elerine saglik
#11.10.2008 21:37 0 0 0
  • ALLAH razı olsun çok teşekkürler paylaşim için
#11.10.2008 22:03 0 0 0
  • rabim herseyi bilen herseyi görendir yoruma gerek yok
#16.10.2008 08:57 0 0 0