KAFEİN VE MS HASTALIĞI

Son güncelleme: 11.10.2008 23:29
  • ABD'de yapılan deneysel bir araştırmada, Multiple Skleroz oluşturulan farelerde günlük altı ila sekiz bardak kahve değerinde kahve tüketiminin Multiple Skleroz gelişimini durdurduğu gösterildi. Ancak araştırmayı yürüten Prof. Thompson insanlarda Multiple Skleroz Gelişimini Önlemek için hala önlerinde yapılması gereken çok şey olduğunu belirtti.

    ABD'de yapılan deneysel bir araştırmaya göre vücutlarında Multiple Skleroz gelişecek şekilde immün sistemini sinir hücrelerine karşı harekete geçiren aşılar yapılan farelerden günlük 6 ila 8 bardak değerinde kahve tüketen farelerde Multiple Skleroz gelişimin durduğu tespit edildi. Araştırmayı yürüten Prof Thompson bunun nedeninin kafeinin adenozine (DNA'nın yapıtaşlarından biri) etkiyerek immun yanıtta merkezi rol oynayan beyaz kan hücrelerinin - T hücrelerin merkezi sinir sistemine ulaşmasını ve orada hasara neden olan olaylar dizisinin tetiklemesini engellemesi olduğunu belirtti.

    Farelerle insanları eş tutamayız diyen Prof Thompson, kafeinin benzer etkiyi insanlarda gösterip göstermeyeceğini henüz bilmiyoruz, bu konuda daha fazla bilgi edinmek için retrospektif (geriyedönük) çalışmalara ihtiyaç olduğunu belirtti.
#11.10.2008 08:59 0 0 0
  • paylaşımın için saol casper.
#11.10.2008 23:29 0 0 0