Yeni bir dizüstü alırken nelere dikkat etmeli

Son güncelleme: 11.10.2008 15:58
  • İhtiyaçlarınızı karşılayabilecek yeni bir dizüstü almayı düşünüyorsanız tavsiyelerimize bir göz atın


    Hangi işletim sistemi ihtiyacınızı karşılar?

    Bu konuda okuyacaklarınız:


    1Sunulan işletim sistemi yeterli mi?
    2İşlemci seçimi
    3Ne kadar RAM yeterli?
    4Ekran kartını seçerken
    5Port sayısı önemli
    6Kaç inç ekran boyu olmalı?
    7Ekran kalitesini test edin
    8Kablosuz iletişim özellikleri
    9Trackpoint, touch pad / track pad
    10Pil ömrü
    Dizüstü bilgisayarlar günden güne daha da popüler hale geliyor. İster kişisel kullanım için, ister iş için olsun masaüstü bilgisayarların yerine tercih edenlerin sayısı azımsanamayacak kadar fazla. Değişen teknoloji ve alışkanlıklar insanları mobil hayata daha çok yönlendiriyor. Buna karşın sadece bir dizüstü bilgisayar satın almak etkin bir şekilde mobil hayata sahip olmak anlamına da gelmiyor.

    Rekabetin de etkisiyle elektronik ürün satan pek çok mağaza düşük fiyatlar ve kampanyalarla kullanıcılara dizüstü satın alma şansı sunuyor. Ancak tam da bu noktada kullanıcılar adına dikkate alınması gereken bazı önemli noktalar söz konusu. Her düşük fiyatlı dizüstü, kaliteli donanıma sahip olmayabilir. İhtiyaçlarınızı karşılayabilecek yeni bir dizüstü almayı düşünüyorsanız sizler için derlediğimiz 10 temel kritere göz atmanızda fayda var.

    İşletim sistemi
    Piyasada satılan pek çok bilgisayar ön yüklemeli işletim sistemleriyle geliyor. Bunların çoğunda da Microsoft'un Windows XP Home ve Vista Home Basic sürümleri yer alıyor. İlk başta bu bir problem olarak görülmeyebilir. Hatta fiyat açısından uygun da gelebilir. Eğer ofis programları kullanıp internette dolanmaya ve sadece e-posta alıp göndermeye niyetliyseniz neden daha pahalı olan sürümlere para ödeyesiniz ki?

    Fakat şu da var ki pek çok şirket veya kullanıcı Microsoft'un daha donanımlı işletim sistemlerine (üst sürümlere) gerçekten ihtiyaç duyuyor olabilir. Bunun adına ister geniş kapsamlı bir ağ, isterseniz de daha yoğun kullanılacak multimedya uygulamaları deyin, her şekilde üst sürümler sizin kullanım alanınıza göre çeşitli artı yönlere sahipler. Dolayısıyla önce dizüstü bilgisayarınızla ne yapmak istediğinize karar vermekle işe başlamalısınız. Ardından bu ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir işletim sistemi seçmelisiniz
    __________________
#11.10.2008 15:58 0 0 0