Su perısı harıkasın hıc kacmıyo gozunden senı tebrık edıyorum arkadasım dıkkatınden dolayı......

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 778
favori
like
share
BLUEROJ Tarih: 30.10.2008 16:37

Su perısı harıkasın hıc kacmıyo gozunden senı tebrık edıyorum arkadasım dıkkatınden dolayı......
SU-PERISI Tarih: 12.10.2008 18:54
Paylaşımların için ellerinize saglık
BLUEROJ Tarih: 12.10.2008 03:34

Mucize Besin Yok

Antalya Lara’da devam eden VI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi’nde doğru beslenmeye dair tüm bilgiler verildi. Halkın, firmaların mucizevi olarak tabir ettiği ilaçların kullanılmasında bir yarar olamayacağı belirtildi.

2-6 Nisan tarihleri arasında devam eden kongre bilimsel içerik ve kurgusu ile oldukça doyurucuydu. Düzenlenen basın toplantısında konuşan kongre başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, kongrenin gerek yurtdışı gerek yurtiçi katılımcılarıyla oldukça başarılı geçtiğini belirtti. 3 sempozyum, 5 konferans ve 8 panelin gerçekleştiğini belirten Besler, bireyin önce kendi vücudunu tanıması gerektiğini, beslenmenin gıda ile sağlık arasında bir köprü olduğunu vurguladı. Besler, "Halk arasında mucizevi olarak belirtilen besinler var. Bunlar tek başına yarar sağlamaz. Önemli olan komple bir doğru beslenmedir” diye konuştu.

POSA TÜKETİMİ ÇOK ÖNEMLİ
Toplantıya katılan Prof. Dr. Seyit Mercanlıgil posa tüketiminin doğru beslenmede çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Mercanlıgil “Posa tüketiminin artırılması hem obezite yönünden hem kardiyovasküler hastalıkları önlemede hem de kanser ve diyabet hastalıklarının önüne geçmede çok önemli. Sebze meyve tüketimi, kurubaklagil tüketimi, hiç olmazsa ekmeğimizin kepekli olması gerekir. Çay şekeri en aza indirilmeli yani daha çok rafine edilmemiş ürünlerin tüketilmesinde fayda var” diye konuştu. Mercanlıgil, yağ tüketiminde alınacak önlemlere de dikkat çekerek, “Sağlıklı beslenmenin koşullarından biri yağ tüketiminin en aza indirilmesi çok önemli. Yağsız süt içilmeli, yağsız yoğurt ve peynir yenmeli” dedi.

900’ün üzerindeki katılımcı sayısıyla dört gün boyunca devam eden kongreye dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen gıda ve yemek sektörlerinin de ilgisi oldukça yoğundu