Türk Erkeği İdeal Eş midir

Son güncelleme: 17.11.2008 19:25
  • "Türk erkeği ideal (eş) midir?" Bir Türk erkeği olarak bu soruya vereceğim cevap ne yazık ki "Hayır!"dır. Türk erkeği 'ideal format!' ölçülerindeki eş eşleşmesine kesinlikle uymuyor. Neden uymadığını birazdan yazacağım; ama ondan önce şunu söylemek isterim ki, her evli Türk kadınının kocası hakkında söylediklerinde gerçek payı vardır. Bu gerçeklerden yola çıkarak şimdi size diyorum ki; "Bir Türk erkeğinin evlenmeden önce tadına doyum olmaz, evlendikten sonra da o erkekten bir halt olmaz!" Peki, Türk erkeği neden ideal bir eş değildir?

    Bu soruya doğru bir cevap vermek için Türk erkeğini 'iki döneme!' ayırmak gerekiyor. Bu dönemleri de bendeniz 'Evlenmeden önce!' (E.Ö) ve 'Evlendikten sonra!' (E.S) diye ikiye ayırıyorum. Allah var, evlenmeden önce Türk erkeği lokum gibidir. Ye, yiyebildiğin kadar. Adamlar 'manitayı!' mutlu ve mesut etmek için bir köle gibi çalışırlar. Hatta daldaki maymun bile Türk erkeğine bakıp gıpta eder ve der ki: "Ulan arkadaş! Maymun olan benim! Ben bile manitaya bu kadar maymunluk yapmıyorum." Türk erkeğinin bu maymunluğuna kanan her genç Türk kızı da "Allah, Allah!" naraları atıp, herifi tez zamanda ideal koca diye eve atıyorlar. Ama heyhat! Çoğu Türk kadını bir süre sonra evdeki kocaya feryat figanı basıp herifle 'it dalaşı!'na giriyorlar. Sonra da eşe-dosta dert yanıp diyorlar ki; "Benim herife dışarı çıkıp gezelim diyorum, bana verdiği cevap aynen şu: Yorgunum. Benim herife şu çocuklarla biraz sen ilgilen diyorum, çocuğu kucağına alıp söylediği söz aynen şu: "Atem tutem ben seni/Şekere katem ben seni/Akşem baben gelende/Seni biraz pışpışlayıp/Tekrar ananın kucağına atem ben seni..."

    Evlenip 'sudan çıkmış balığa dönen!' kadın haklı olarak kocasına şu soruyu soruyor: "Senin bana karşı olan sevgin bu kadar mıydı?" Bu soru ne yazık ki Türk erkeğinin bir kulağından girer diğer kulağından çıkar. Ondan sonra da aynı evin içinde 'sessiz çığlık!' filmi başlar. O filmin başlamasıyla birlikte de erkek kendisini içkiye ve dışarıdaki kadına vurur; kadın ise dırdırcı olup dedikodu sanatının iyi bir ustası olur. Aynı zamanda çocuklarını bir başına büyütmeye çalışır, şu sözü söyleyen kocaya da katlanmaya çalışır: "Şu çocuğu sustur. Sabah işe gideceğim!" Kıssadan hisse diyeceğim şudur ki; "Türk erkeğinden iyi manita olur. Gerisi yalan olur."

    Sinan Akyüz
#12.10.2008 21:39 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler sylarcıgım,digerlerini bilmem ama benim eşim ideal bir eş.
#12.10.2008 22:49 0 0 0
  • Bu yazi bir erkege mi ayit, bravo

    Benim esimde ideal bir es, cok sansliyim
#13.10.2008 09:37 0 0 0
  • Evet bir erkeğin böyle birşeyi itiraf etmesi her zaman duyulan bir şey değil.

    Allah bozmasın.
#13.10.2008 09:40 0 0 0
  • evet kesinlikle
#04.11.2008 13:18 0 0 0
  • "Türk erkeğinden iyi manita olur. Gerisi yalan olur."
#17.11.2008 19:25 0 0 0