Mehmet Volkan CANALİOĞLU

Son güncelleme: 13.10.2008 20:40

  • Mehmet Volkan CANALİOĞLU
    Trabzon Belediye Başkanı

    noimage

    Trabzon'un Hızırbey (Sotka) mahallesinde 1950 yılında, belediyeci bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Sırası ile Kaledibi ilkokulu, Karma Ortaokulu ve Trabzon Lisesini bitirdikten sonra, 1971 yılında KTÜ Fatih Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler bölümünden mezun oldum. 1972 yılında öğretmenlik yaşantıma başladım. 1975 yılında öğretmen olarak görev yaparken, vatani görevimi yapmak üzere askere gittim. Isparta'da yedek subay olarak askerliğimi tamamladıktan sonra, yine öğretmenlik mesleğime döndüm. Öğretmenlik görevim sırasında Trabzon Karma Ortaokulu, Endüstri Meslek Lisesi ve Erzurum Şair Nafi Ortaokulu ile Mustafa Necati Ortaokullarında öğretmenlik ve müdür yardımcılığı görevinde bulundum. Akçaabat Derecik ilköğretim Okulu'nda müdürlük görevi yaparken, 1983 yılında Trabzon Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı, 1985 yılında ise Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine müdür olarak atandım.

    1989 yılında Kültür ve Turizm Bakanlıklarının ayrılması ile, Trabzon Turizm İl Müdürlüğü görevini üstlendim. 2003 yılında iki bakanlığın birleşmesi ile Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü teşkilatını yeniden oluşturmak için, il valisi tarafından müdür vekili olarak görevlendirildim.

    Yaklaşık 20 yıl süren Trabzon'daki bürokratlık sürem içinde üç ayrı vali döneminde, vali yardımcılığı görevinde bulundum.

    SPOR YAŞANTIM

    Her Trabzon genci gibi, futbol benim de yaşantımın bir parçası oldu. Amatör olarak 1967-72 yılları arasında Trabzon Yeşilspor, Akçaabat Sebatspor, Trabzon Gençlerbirliği ve Trabzon Yolspor takımlarında futbol oynadım. Trabzon Lisesi'nde lisenin futbol takımı ile Türkiye şampiyonluğu sevincini yaşadım. 1974 yılında profesyonel futbol yaşantısına adım attım. Erzurumspor ile başlayan profesyonel futbol yaşantıma, Kırıkkalespor ile devam ettim. 1978 yılında Samsunspor'a transfer olduktan kısa bir süre sonra futbolu bıraktım. Futbol oynadığım takımlarda, kaptanlık görevlerini başarı ile yürüttüm.

    Trabzon'da bürokrat olarak başlayan yaşantım ile birlikte, çeşitli dergi ve gazetelerde spor, turizm, kültür, eğitim gibi konularda yazılar yazdım.

    Turizm şurası ile birlikte çeşitli ulusal ve uluslar arası sempozyum, konferans ve panellere katıldım.

    YAYINLARI VE ÖDÜLLERİ

    Trabzon'un eğitimine, kültürüne ve turizmine hizmet için 3 kitap yazdım. Trabzon Gelenek ve Görenekleri, Yayla Turizmi ve Trabzon (Tarih, Kültürel Varlıkları ve Turizmi) konulu kitaplarım ile yazar kimliğini kazandım.

    Yaptığım çalışmalarım, çeşitli kurum ve kuruluşların yanı sıra, Bakanlık ve Valilik tarafından değişik tarihlerde ödüllendirildi.

    1972 yılında Yenigün Gazetesi Yılın Amatör Sporcusu ödülü, 2000 yılında en iyi yönetici müdür ödülü, bakanlık tarafından birçok kez takdirname, çeşitli valiler ve Tugay Komutanları tarafından takdir ile teşekkür belgeleri, çok sayıda sivil toplum örgütü tarafından üstün gayret ve başarı ödülleri aldım.

    ÜYE OLDUĞUM SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI:

    Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakıf Kurucu üyesi, Muhteşem Süleyman Vakıf Kurucu Üyesi,Turizm Danışma Vakfı, Trabzon Liselerinde Yetişenler Kültür Dayanışma Vakfı, Turizm Tanıtma Derneği Başkanı, Trabzon Engelli Çocukları Koruma Derneği, Lösemili Çocuklar Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Avcılık İhtisas Kulübü, Trabzon Tenis, Dağcılık ve Kayak İhtisas Kulübü , Hızırbey Spor Kulübü, Yönetim Kurulu Üyesi, Trabzon spor Kulübü Genel Kurul Üyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Atıcılık Federasyonu Trabzon Temsilcisi, Adalet Bakanlığı, Ceza evi ve İnfaz Kurumları inceleme Kurul Üyesi, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Fahri Üyesi, Karadeniz Yazarlar Birliği Üyesi...

    MEDENİ HALİM

    Evli iki çocuk babasıyım. Eşim Nermin CANALİOĞLU eğitim alanında Öğretmen olarak uzun süre hizmet verdikten sonra emekli oldu. Çok sayıda sivil toplum örgütünde hizmet veren eşim Nermin CANALİOĞLU, 6 yıl Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanlığı görevinde bulundu. Halen Özel Bir Dershanede Müdürlük yapmaktadır. Kızım Eser CANALİOĞLU, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni tamamladıktan sonra Avrupa Birliği bursunu kazanarak, İngiltere'de yüksek lisansını tamamladı. Halen hem çalışmakta, hem de mezun olduğu üniversitede kent ve çevre konusunda doktorasını yapmaktadır. Oğlum Ahmet CANALİOĞLU ise derece yaparak , burslu olarak kazandığı Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde eğitimini sürdürmektedir
#13.10.2008 20:40 0 0 0