MALZEMESİ:
1 kg. İncir
1/2 kg. şeker
2 adet limonun suyu
1 adet portakal
Yeterince su

YAPILIŞI:
Reçel için küçük, nispeten yarı olgun meyveler uygundur. Koyu renkli (Göklop) açık renkli (Sarılop) incirlerden reçel yapılır. Bir de yenmeyen Baba İncir'den yapılanı vardır. Baba İncir önce haşlanır ve soğuk suda yıkanıp acısı giderilir. Ondan sonra aşağıda tarif edeceğimiz işlemler yapılır.
İncirlerin yapraklarını soyup yıkayınız.
Portakalın kabuğunu soyunuz. Bir miktar su içinde yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Suyunu süzüp, kalanını püre haline getirin.
İncir ve şekeri birlikte tencereye koyunuz. Üzerine, portakal kabuğu rendesini koyup karıştırınız. Hafif ateş üzerinde karıştırarak koyulaşırınız. Yaklaşık yarım saatte koyulaşacaktır. Reçelin kıvamını kontrol ediniz. Bitiş noktasına yakın limon suyunu katıp tam kıvamına gelince ateşten indiriniz.
Biraz soğuduktan sonra kavanozlara doldurunuz. Kavanozlarda vakum oluşması için sıcak reçeli kavanozun ağzına kadar doldurmaymız. Bir parmak boşluk bırakınız. Sıcakken kapağı kapatıp kavanozu ters yüz ediniz. Sonra serin bir yere kaldırıp, saklayınız.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 540
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 15.01.2009 19:24
ellerine sağlık arkadaşım çok lezzeti olacak denemeliyim
COCO Tarih: 07.11.2008 23:22
sag ol.