Bademli Hoşmerim

Son güncelleme: 27.11.2008 12:29
  • Malzemeler

    * 2 su bardağı dolusu tuzsuz lor peyniri
    * 2 tatlı kaşığı tereyağı veya bitkisel margarin
    * 1 yemek kaşığı un
    * 1 yemek kaşığı irmik
    * 1 su bardağı toz şeker
    * Üzeri için; yarım su bardağı soyulmuş iç badem

    Yapılışı


    1. Tavaya tereyağı veya margarinle beraber lor peyniri ekleyin.
    2. Orta ısılı ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin
    3. Lor peyniri erimeye başladığında, unu ve irmiği de ekleyin.
    4. Sürekli karıştırarak 5 dakika kadar hepsini kavurun.
    5. Toz şekeri kavrulan helvanın üzerine aktarın. Helva, şekeri katar katmaz sulanacaktır. 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin.
    6. Sıcakken servis tabağına boşaltıp, üzerini soyulmuş bademlerle süsleyip servise sunun.
#14.10.2008 21:45 0 0 0
  • Bademlisini hiç yemedim ama tarifinden nefis olacagı belli.
#15.10.2008 17:02 0 0 0
  • ellerine saglik ablam
#17.10.2008 20:58 0 0 0
  • Bademlisini hiç yemedim ama tarifinden nefis olacagı belli.
#22.10.2008 21:03 0 0 0
  • tarifinizi okudum mutlaka deneyeceğim umarım çok güzel olacağına inanıyorum
#23.10.2008 15:26 0 0 0
  • Höşmerim bayılırım ama bademlisini yemedim...
#23.10.2008 15:47 0 0 0
  • bu tarifler çok güzelmiş
#24.10.2008 19:43 0 0 0
  • elllerine saglık
#03.11.2008 13:10 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler
#24.11.2008 16:13 0 0 0
  • Valla tariflerini takip ediyorum Nergish.Her yöreden var.höşmerimtatlısı'da balıkesir yöresine ait herhalde.Maraboğlu61 toprağuma iyi bakacan belli.Eline emeğine sağlık abisi.
#24.11.2008 16:56 0 0 0
  • ne diyeyim cok sevgili forum yoneticileri benden istedi alın ben de yazdım
#27.11.2008 12:29 0 0 0