* 2 su bardağı dolusu tuzsuz lor peyniri
* 2 tatlı kaşığı tereyağı veya bitkisel margarin
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı irmik
* 1 su bardağı toz şeker
* Üzeri için; yarım su bardağı soyulmuş iç badem
Yapılışı
1. Tavaya tereyağı veya margarinle beraber lor peyniri ekleyin.
2. Orta ısılı ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin
3. Lor peyniri erimeye başladığında, unu ve irmiği de ekleyin.
4. Sürekli karıştırarak 5 dakika kadar hepsini kavurun.
5. Toz şekeri kavrulan helvanın üzerine aktarın. Helva, şekeri katar katmaz sulanacaktır. 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin.
6. Sıcakken servis tabağına boşaltıp, üzerini soyulmuş bademlerle süsleyip servise sunun.
Valla tariflerini takip ediyorum Nergish.Her yöreden var.höşmerimtatlısı'da balıkesir yöresine ait herhalde.Maraboğlu61 toprağuma iyi bakacan belli.Eline emeğine sağlık abisi.