Malzemeler

* 2 su bardağı dolusu tuzsuz lor peyniri
* 2 tatlı kaşığı tereyağı veya bitkisel margarin
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı irmik
* 1 su bardağı toz şeker
* Üzeri için; yarım su bardağı soyulmuş iç badem

Yapılışı


1. Tavaya tereyağı veya margarinle beraber lor peyniri ekleyin.
2. Orta ısılı ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin
3. Lor peyniri erimeye başladığında, unu ve irmiği de ekleyin.
4. Sürekli karıştırarak 5 dakika kadar hepsini kavurun.
5. Toz şekeri kavrulan helvanın üzerine aktarın. Helva, şekeri katar katmaz sulanacaktır. 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin.
6. Sıcakken servis tabağına boşaltıp, üzerini soyulmuş bademlerle süsleyip servise sunun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 695
favori
like
share
ADALI Tarih: 24.11.2008 17:56
Valla tariflerini takip ediyorum Nergish.Her yöreden var.höşmerimtatlısı'da balıkesir yöresine ait herhalde.Maraboğlu61 toprağuma iyi bakacan belli.Eline emeğine sağlık abisi.
refik Tarih: 24.11.2008 17:13
tariflerin için teşekkürler
güven Tarih: 03.11.2008 14:10
elllerine saglık
gökkuşağı Tarih: 24.10.2008 20:43
bu tarifler çok güzelmiş
nalus Tarih: 23.10.2008 16:47
Höşmerim bayılırım ama bademlisini yemedim...
ceylin54 Tarih: 23.10.2008 16:26
tarifinizi okudum mutlaka deneyeceğim umarım çok güzel olacağına inanıyorum
lightlingspeed Tarih: 22.10.2008 22:03
Bademlisini hiç yemedim ama tarifinden nefis olacagı belli.
BoardBeLasi Tarih: 17.10.2008 21:58
ellerine saglik ablam:78:
SU-PERISI Tarih: 15.10.2008 18:02
Bademlisini hiç yemedim ama tarifinden nefis olacagı belli.