[URL=http://imageshack.us]

Chan Kong-Sang ya da Jackie Chan Sing Lung ya da bilinen adıyla Jackie Chan 7 Nisan 1954, Hong Kong doğumlu dövüş ustası, aktör, yönetmen, figüran ve şarkıcıdır.

Jackie Chan, dünyanın en çok tanınan Kung Fu ve aksiyon filmi oyuncularından biridir. Akrobatik dövüş stili, eğlenceli bir unsur oluşturan zamanlaması ve çevresindeki eşyaları silah olarak kullanması ile tanınır. Yüzden fazla filmde oynayan yıldız, en çok tanınan Çinli ve Asyalı film yıldızlarından biridir. Filmlerinde çoğu zaman şarkıları da seslendirmektedir ve 1980'lerde başlayan bir pop müzik kariyeri de vardır.

Çin'deki iç savaştan kaçıp mülteci olarak 1960 yılında Avusturalya, Canberra'ya sığınmalarından önce Jackie Chan'in annesi ve babası Lee-Lee and Charles Chan Hong Kong'taki Fransız büyükelçiliğinde kahyalık ve hizmetçilik yapıyorlardı. Chan Hong Kong'taki gelişme yıllarını bu elçilikte geçirmiştir. Chan'ın doğduğundaki Çince adı olan Chan Kong-Sang ; (Hong Kong'ta doğdu) anlamına gelmektedir.

1983'de Chan, Tayvanlı Lin Feng-Chiao ile evlendi.

Hong Kong'taki Pekin Opera okulunda; Usta Yu Jim Yuen 'den Sammo Hung, Yuen Biao, Yuen Qiu ve Corey Yuen gibi isimlerle birlikte eğitim almıştır.

Kendini savunduğunda çok daha akrobatik ve Kung-fu dövüşünde çok hızlı ve aktif. Ayrıca birçok savunma için aletler kullanıyor mesela film Snake and Crane Arts of Shaolin'de.

Filmin bir kısmı Eski Çin'de çoğu Yeni Çin'de çekilmiştir ve Hong Kong'da, ve birçok tanınmış filmleri, İngiltere'de çekilmiştir ve başka yerlerde mesela (Who Am I) (Kimim Ben) Hollanda Rotterdam'da çekilmiştir. Bazı Chan filmlerinde Bruce Lee'nin filmlerinden alıntılar yapılmıştır, bunlardan bazıları; (New Fist Of Fury), City Hunter(Sehir Avcisi)Yolculuk gemisinde sinema salonunda Bruce Lee'nin bir filmi oynatılıyor ve filmde yaptigi hareketlerin aynısını Jackie Chan de yapıyor, adamlarla dövüşürken filmde.Ama gene de Jackie Chan'in stili Bruce lee'ninkinden farklı gözüküyor.

Oyunculuk kariyerinde Jackie Stunt adamı olarak da film çekmiştir. Birçok filmde Chan başrol haricinde de oynamıştır. Bunlardan bir tanesi Bruce Lee'nin filmlerinde ve birçok başka filmlerde Stunt adamı oynayarak değil normal oyuncu olarak. Jackie çoğu zaman tehlikeli sahneleri bilgisayarlarla veya mavi arka planlarla değil, gerçek olarak yapıyor; mesala damdan dama atlamalar, helikopterden yere zıplamalar, hepsini gerçekten yapıyor. Şimdiye kadar çok sakatlanmış kolundan, bacağından, burnundan ve birçok yerinden.

Jackie Chan 1962'ten bu yana hep film çekmiş. Ve çekmeyede devam ediyor.

Filmografi
The Forbidden Kingdom (2008) (Yasak Krallık) (2008) (Jet Li ve Jackie Chan)
Untitled J&J Project (2008)
Kung Fu Panda (2008)
Rush Hour 3 (2007)(Bitirim İkili 3) (2007) (Jackie Chan ve Chris Tucker)
Rob-B-Hood (2006) (Original Working Title, Project BB)
The Myth (2005)
New Police Story (2004)
The Twins Effect 2 (2004)
Around the World in 80 Days (2004)
The Medallion (2003)
The Twins Effect (2003)
Shanghai Knights (2003)
The Tuxedo (2002)
Rush Hour 2 (2001)
The Accidental Spy(Altın Yumruk İstanbulda) (2001)
Shanghai Noon (2000)
The King of Comedy (1999)
Gorgeous (1999)
Who Am I? (1999)
Rush Hour (1998)
Mr. Nice Guy (1998)
An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn (1997) (Cameo)
Police Story 4: First Strike (1996) (also known as Jackie Chan's First Strike)
Thunderbolt (1995) (also known as Dead Heat)
Rumble in the Bronx (1994)
Drunken Master II (1994) (also known as The Legend of Drunken Master, 2000)
Once a Cop (1993) (also known as Supercop 2 and Police Story V)
Crime Story (1993) (also known as Police Story IV and The New Police Story)
City Hunter (1993)
Police Story 3 (1992) (also known as Super Cop)
Twin Dragons (1992) (also known as Brother vs. Brother and When Dragons Collide)
A Kid from Tibet (1991)
Island of Fire (1991) (also known as The Burning Island)
Armour of God II: Operation Condor (1990)
Miracles (1989) (also known as The Canton Godfather and Black Dragon)
Police Story 2 (1988)
3 Brothers and one sister (Closed relationship) (1988)
Dragons Forever (1988)
Project A Part II (1987) (also known as Jackie Chan's Project A2 and Project B)
Armour of God (1987)
Dirty Boys (1986) (also known as Naughty Boys)
Police Story (1985)
Heart of Dragon (1985)
Ninja and the Thief (1985) (also known as Ninja Thunderbolt)
The Protector (1985)
Twinkle, Twinkle Lucky Stars (1985) (also known as My Lucky Stars 2)
My Lucky Stars (1985)
Wheels on Meals (1984)
Dragon Attack (1984)
Pom Pom (1984) (also known as Motorcycle Cop 2)
Two in a Black Belt (1984)
Cannonball Run II (1983)
The Fearless Hyena Part II (1983)
Winners and Sinners (1983) (also known as Five Lucky Stars)
Project A (1983) (also known as Jackie Chan's Project A)
Dragon Lord (1982)
Black Magic Wars (1982)
Fantasy Mission Force (1982)
The Cannonball Run (1981)
The Big Brawl (1980)
The Young Master (1980)
Dragon Fist (1979)
Fearless Hyena (1979)
Snake & Crane Arts of Shaolin (1978)
Snake in the Eagle's Shadow (1978)
Spiritual Kung-Fu (1978) (also known as Karate Ghostbuster)
Drunken Master (1978)
Magnificent Bodyguards (1978)
Half a Loaf of Kung Fu (1978)
The 36 Crazy Fists (1977)
To Kill with Intrigue (1977)
The Killer Meteors (1976)
Shaolin Chamber of Death (1976) (also known as 36 Wooden Men, Shaolin Wooden Men, Shaolin Wooden Men - Young Tiger's Revenge, and Wooden Man)
Countdown in Kung Fu (1976)
New Fist of Fury (1976)
Mr. Boo 2 : The Private Eyes (1976)
All in the Family (1975)
Bruce Lee and I (1975)
No End of Surprises (1975)
Fists of the Double K (1974)
The Golden Lotus (1974)
Police Woman (1974)
Supermen Against the Orient (1974)
Enter the Dragon (1973)
Facets of Love (1973)
Eagle Shadow Fist (1973)
Attack of the Kung Fu Girls (1973)
Lady Kung Fu (1972)
Master With Cracked Fingers aka Little Tiger From Canton (1971)
Come Drink with Me (1966)
The Story of Qin Xianglian (1964)
Big and Little Wong Tin Bar (1962)

Hong Kong'da ve Asya'da Jackie Chan çok populer bir şarkıcıdır. Jackie 1980'de şarkı söylemeye başlamış. Çin'de yanında başka dillerde'de şarki söylüyor. Cantonese, Mandarin, Japonca ve İngilizce. Çogu filmlerdeki şarkılarını kendisi yapıyor, ama Avrupa filmlerinde kendisi yapmıyor.

With All One's Heart, (2002)
The Accidental Spy (OST), (2001)
Asian Pop Gold, (2000)
Gorgeous (OST), (1999)
Best of JC, (1999)
Who Am I? (OST), (1998)
Rush Hour (OST), (1998)
Mulan (OST), (1998)
Mr. Nice Guy (OST), (1997)
Dragon's Heart, (1996)
Thunderbolt (OST), (1995)
Best of Movie Themes, (1995)
Japanese Release, (1995)
Drunken Master 2 (OST), (1994)
First Time, (1992)
Police Story 3 (OST), (1992)
The Man with the Baseball Bat, (1989)
See You Again, (1989)
Sing Lung, (1988)
The Best of JC, (1988)
The Best of JC (Version 2), (1988)
Giant Feelings, (1988)
No Problem, (1987)
Jackie Chan Sing Lung, (1986)
Shangrila, (1986)
A Boy's Life, (1985)
Thank You, (1984)
Love Me, (1984)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 401
favori
like
share
Sylar Tarih: 15.10.2008 19:45
[URL=http://imageshack.us]

[URL=http://imageshack.us]

[URL=http://imageshack.us]

[URL=http://imageshack.us]