[URL=http://imageshack.us]


Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Sanat yaşamına bir ortaokul öğrencisiyken Bergama Halk Eğitim Merkezi tiyatro topluluğunda başlayan Sümer, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde öğrenim gördü. Devlet Tiyatrosu, Ankara Meydan Sahnesi gibi kurum ve kuruluşlarda çalışmanın ardından, Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncularına katıldı. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol alan sanatçı, yaklaşık 40 yıl emek verdiği tiyatroda Telviye Hanım tiplemesiyle tanındı.

Rol aldığı bazı oyunlar
Tatlı Kaçık
Havyar mı, Mercimek mi?
Yedi Kocalı Hürmüz
Hoşçakal İstanbul
Orkestra
Uzakta Piyano Sesleri
Uçlar
Nereye Kadar
Otogargara
Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?

[COLOR="darkred"]Filmografisi
Komedi Türk - 2008
Yalancı Romantik - 2008
Zoraki Koca - 2007
Bir Demet Tiyatro - 2006
Fırtına - 2006
2 Süper Film Birden - 2005
Kadın İsterse - 2004
Karım ve Annem - 2004
Ölümsüz Aşk - 2003
Vizontele Tuuba - 2003
Vizontele - 2000
Güneş Yanıkları - 2000
Bir Demet Tiyatro - 1997

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 371
favori
like
share
kahinant Tarih: 16.10.2008 00:44
COK GÜZEL