Sebzeli Mantar

Son güncelleme: 26.10.2008 11:53
  • Malzemeler
    12 Büyük Mantar
    3 Kahve Fincanı Çam Fıstığı
    4 Taze Soğan
    2 Diş Sarmısak
    1 Demet Fesleğen
    2-3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    Tuz, Karabiber
    150 gr Keçi Peyniri
    100 gr Kiraz Domates

    Yapılışı.
    Mantarları temizleyip sap kısımlarını kesin, ince ince kıyın. Çam fıstığını yağsız bir tavada kavurun. Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra yeşil saplarını halka halka, beyaz kısımlarını ise iri iri doğrayın. Fesleğeni ve sarmısağı incecik kesin.
    Bir tavada soğanın beyaz kısımlarını ve sarmısağı kavurup mantar saplarını ilave edin. 1 dakika daha kavurun. Çam fıstığını kıyıp fesleğenle birlikte tavaya ekleyin. Tavayı ateşten alıp soğumaya birakın.
    Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Keçi peynirini ezip tavaya ekleyin. Tavadaki malzemeyi tuz ve karabiberle tatlandırıp mantarların içini doldurun. Kiraz domatesleri dörde bölün.
    1 çorba kaşığı zeytinyağı, domates ve halka halka doğradığınız soğanları fırına dayanıklı bir kapta karıştırın. Doldurulmuş mantarları kaba yerleştirin. Kalan zeytinyağını mantarların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
#16.10.2008 12:52 0 0 0
  • Teşekkürler
#16.10.2008 16:24 0 0 0
  • teşekkürler canım
#16.10.2008 16:26 0 0 0
  • paylasim icin tesekkurler canim
#26.10.2008 11:53 0 0 0