Yeşim Büber (d. 1977 - Aydın) Sinema ve dizi oyuncusu.

Diyalog Oyunculuk Okulu`nda eğitim alan sanatçı, ilk deneyimini 1996 yılında sinemada edindi. Tv için sinema ve bilişim konularında programlar hazırladı. 2006 yılında görüntü yönetmeni Mehmet Aksın'la evlendi.

Ödülleri

* 9. Sadri Alışık Ödülleri, 2004, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu İnşaat filmi.

Filmografisi

* Barda - 2007
* Kaybolan Yıllar - 2006
* Yolda / Rüzgar Geri Getirirse - 2005
* Dolunay - 2005
* Üç Kişilik Aşk - 2004
* Arapsaçı - 2004
* İnşaat - 2003
* Gelin - 2003
* Serseri Aşıklar - 2003
* Kırık Ayna - 2003
* Çaylak - 2003
* Bulutbey - 2002
* Yeraltında Dünya Var - 2001
* Benim İçin Ağlama - 2001
* Nasıl Evde Kaldım - 2001
* Dedelerimi Evlendirirken - 2000
* Zeynep - 2000
* Şaşı Felek Çıkmazı - 2000
* Aynalı Tahir - 1998
* Bu Sevda Bitmez - 1996

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1260
favori
like
share
NaZ Tarih: 19.10.2008 01:31















[/center]