Tavuk Salatası tarifi
Malzemeler :
4 Adet Keskinoğlu Fileto
2 Yemek kaşığı un
1 Adet Yumurta
1 Adet marul
1 Demet maydonoz
1 Demet roka
1 Demet dereotu
Yarım demet nane
4 Adet orta boy domates
200 gr susam
12 Adet siyah zeytin
2 Yemek kaşığı tane mısır Tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ

Sos İçin;


2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı sirke
1 Yemek kaşığı limon suyu
1 Yemek kaşığı mayonez
1 Tatlı kaşığı hardal
Tuz, Karabiber


Hazirlanişi :

Filetoları döverek inceltin. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son olarak da susama batırın.Filetoları bir kap içerisine alarak buz dolabında bir süre dinlenmeye bırakın. Daha önceden temizlemiş olduğunuz marul, dereotu, roka, maydanoz ve naneyi iri iri doğrayıp geniş bir servis tabağının içerisine alın. Teflon bir tavaya sıvı yağı koyup kızınca buz dolabında dinlenmeye bıraktığınız filetoları üzerindeki susamları yakmadan kızartın.

Kızarttığınız filetoları uzun şeritler halinde doğrayın ve hazırlamış olduğunuz yeşilliklerin üzerine yerleştirin.Derin bir kase içerisinde daha önceden hazırlamış olduğunuz sos malzemelerini iyice çırpıp filetoların üzerine gezdirin. Domates, mısır ve zeytin taneleri ile süsleyerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 464
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 18.10.2008 18:15
Tarif için saol sindycigim,susamda ayrı bir lezzet verir.