Malzemeler :

500 gr fettucine makarna
1 demet roka
1 kırmızı soğan
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı kapari
4 çorba kaşığı zeytinyağı
8 dilim somon füme
15-20 siyah zeytin
Tuz, kırmızı pulbiber

Tarifi

Rokayı temizleyip yaprak yaprak ayırın. Kırmızı soğanı soyup ince uzun doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün ve tekrar tencereye alın.

Hardal, soğan, limon suyu, kapari ve zeytinyağını tavaya alıp kısık ateşte 2 dakika soteleyin. Dereotu ile birlikte makarnaya ilave edip harmanlayın.

Roka yapraklarını servis tabaklarına dizip üzerlerine ikişer dilim füme somonu paylaştırın. Makarnayı ilave edip zeytinlerle süsleyin. Kırmızı pulbiber serpip sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 307
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 27.10.2008 17:59
Paylaşımın için teşekkürler.
Nerqish Tarih: 26.10.2008 18:52
[COLOR="SlateGray"]Eline saglik canim rokaya bayilirim tarif icin tesekkurler