Havuç Dolması

Son güncelleme: 03.06.2009 00:23
  • noimage

    Malzemeler :

    * 6 adet iri havuç
    * Yarım su bardağı zeytinyağı
    * 1 su bardağı pirinç
    * 4 adet soğan
    * 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    * 1 tatlı kaşığı tarçın
    * 1 çorba kaşığı yenibahar
    * 1 çorba kaşığı nane
    * 1 çay kaşığı şeker
    * Yarım demet dereotu
    * Tuz

    Tarifi

    Havuçları temizleyip, sebze oyacağı ile içlerini çıkarın. Su dolu tencerede 2 dakika kaynatıp, soğumaya bırakın. Soğanları yemeklik doğrayıp, fıstıklarla beraber yarım su bardağı zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pirinç ve kuşüzümünü de ilave edin. Tencereye yarım su bardağı su ekleyip. Ağır ateşte 15 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu, yenibahar, tarçın ve naneyi de harca ilave edip, soğumaya bırakın. Önceden hazırladığınız havuçların içini, soğumuş harç ile doldurun. Bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz, şeker ve su ilave edin. Orta hararetli fırında 10 dakika pişirin.
#17.10.2008 19:46 0 0 0
  • Emegine saglık sindycigim.
#20.10.2008 22:12 0 0 0
  • Teşekkürler sindy
#29.10.2008 12:15 0 0 0
  • Çok entersan,hiç duymamıştım,eline emeğine sağlık.
#19.03.2009 15:51 0 0 0
  • ellerine saglik
#28.04.2009 10:49 0 0 0
  • degisik bir dolma tarifi, denemek lazim.
#24.05.2009 23:12 0 0 0
  • havuclari oymak biraz zor olacak gibime geliyor...
#02.06.2009 23:50 0 0 0
  • değişik tadı güzel değildir kesin
#03.06.2009 00:23 0 0 0