Dolgusu için: 1 Paket Kremşanti



İçi: 1 Kavanoz Reçel



Pandispanyası İçin

Malzemeler:



4 Yumurta

4 Yemek Kaşığı Su (ılık)

6 Yemek Kaşığı Şeker

1 Paket Vanilya

5 Yemek Kaşığı Un

4 Yemek Kaşığı Nişasta

Yarım Paket Kabartma Tozu



Yumurtanın aklarını ayırın. Yumurtanın sarılarını, şeker ve vanilyayı 5 dakika çırpın.
Yumurtanın aklarını karbeyaz olana kadar ayrı çırpın.
Bu iki ayrı karışımları birleştirin ve suyu ilave edin.
En son olarak, un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin.
Fırın tepsisine Yağlı kağıt serip yayın, 170°derecelik fırında pişirin.
Pandispanya pişer pişmez, Reçeli içine sürüp sıkı bir rulo yapın.
Yine sıkıca strece sarın buzdolabına kaldırın, bir gece.
Ertesi gün Kremşantiyi hazırlayın. Pandispanyayı buzdolabından çıkarın. Strecinden ayırın. Yaklaşık yarım santim kalınlığında dilimleyin.
Derin bir kabın içine dilimlerden kenarlarına dizin.Içine krem şantiyi doldurup, kalan dilimlerle üzerini kaplayın.Streçle üzerini kapatın, ağırlık yapması için üzerine bir tabak koyabilirsiniz.
Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin, ama dilerseniz bir günde kalabilir.
Servis edeceğiniz zaman, strecini kaldırıp servis tabağına ters çevirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 424
favori
like
share
emrefe56 Tarih: 26.10.2008 12:29
sprrr gözüküooo
refik Tarih: 18.10.2008 23:51
ellerine saglık teşekkürler.
SU-PERISI Tarih: 18.10.2008 18:06
Tarif için teşekkürler Nerqishcigim,yalnız bir kavonoz reçel biraz fazla olmazmı.:20:
mollycan Tarih: 18.10.2008 17:27
mmmh, nefis birseye benziyor:78: